Με αίμα συναδέλφου τους βάφτηκε η μοτοπορεία των «ντελιβεράδων»

Με πάνω από 1.000 μηχανάκια γέμισε χθες το κέντρο της Αθήνας, λόγω της μοτοπορείας που πραγματοποίησαν οι…… ντελιβεράδες, οι κούριερ και οι εξωτερικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους που έχουν να κάνουν με τη σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα, στήριξη στον αγώνα τους ζήτησαν και από τον κόσμο, καθώς το σύνθημα της κινητοποίησής τους ήταν «Μην παραγγείλεις, φτιάξε μακαρονάδα»!

Οι διανομείς -που διαμαρτυρήθηκαν σε όλη τη χώρα- διεκδικούν εταιρικά μηχανάκια, καθώς, όπως λένε, μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να τους τα παρέχουν, και οι ίδιοι επωμίζονται τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης, όπως και μέσα ατομικής προστασίας (κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν – γάντια – παντελόνι – μπότες μηχανής, εξωσκελετός, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες), τα οποία δεν παρέχονται από τους εργοδότες. Επίσης, ζητούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου – Μεταφορέας», καθώς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η συγκέντρωση

Η πορεία των ντελιβεράδων ξεκίνησε από το Πεδίον του Αρεως και, περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους, έφτασε μπροστά στη Βουλή.

Εκεί, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και ξεδίπλωσαν πανό. Στο περιστύλιο της Βουλής βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ώρα της πορείας των ντελιβεράδων ένας 24χρονος συνάδελφός τους έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Μεσογείων, καθώς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την ώρα που μετέφερε παραγγελία πεζός.

Στους δρόμους βγήκαν και οι ντελιβεράδες της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας και με τα δίκυκλά τους κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. «Εμείς εδώ, στη Θεσσαλονίκη, δεν απεργούμε, αλλά συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα και τιμούμε τη μνήμη 15 συναδέλφων, που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα» ανέφερε ο Βασίλης Κεφάλας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων. Οι ντελιβεράδες της συμπρωτεύουσας έθιξαν και το ζήτημα της τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας, την οποία παραβιάζουν πολλοί εργοδότες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα