Ο δραπέτης και οι άλλοι Ρομά που ρήμαζαν τα β. προάστια

Στον απόηχο της απόδρασης από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ενός εκ των πέντε Ρομά που παρίσταναν τους καθαριστές χαλιών και...

... ρήμαζαν στις κλοπές κατοικίες στα βόρεια προάστια δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τους 1) Ζαφειρόπουλο Γεώργιο του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 25-5-1976 στη Λάρισα, 2) Γαλιουρά Παναγιώτη του Νικολάου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα το 1995 ή 2001 ή 2002 στην Αθήνα, 3) Ζαφειρόπουλο Αθανάσιο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 28-11-1982 στη Νίκαια, 4) Ράμμου Ειρήνη του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννηθείσα την 5-5-1972 στη Λάρισα, 5) Ζαφειροπούλου Αντωνία του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθείσα την 6-3-1981 στη Νίκαια. Ο πρώτος απέδρασε την προηγούμενη Τετάρτη από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου είχε μεταφερθεί για να απολογηθεί στον ανακριτή. Συγγενείς του επιτέθηκαν και χτύπησαν τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν προκαλώντας κομφούζιο που διευκόλυνε τη φυγή του.

Οι κακοποιοί, που έχουν και συγγενικούς δεσμούς, επέλεγαν σπίτια στα βόρεια προάστια, χτυπούσαν τα κουδούνια και έλεγαν «ήρθαμε για τα χαλιά» ή ότι είχαν να παραδώσουν μαναβική.

Απασχολούσαν όποιον τους άνοιγε ενώ συνεργός τους έμπαινε στο σπίτι και ξάφριζε. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έβαλαν τέλος στη δράση τους την ώρα που είχαν μπει σε σπίτι στο Μαρούσι δήθεν για να παραδώσουν χαλιά.