Εως και 40% αυξημένα τα ενοίκια λόγω Airbnb

Στα ύψη ακόμη και τα παλιά οικήματαΑυξημένα έως και 40% είναι πλέον τα ενοίκια κατοικιών στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, ειδικά στα διαμερίσματα που απευθύνονται σε οικογένειες (70 έως 95 τετραγωνικά μέτρα), με αποτέλεσμα να είναι δυσεύρετα τα σχετικά πρόσφατης κατασκευής διαμερίσματα με κόστος έως 400 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, μια τετραμελής οικογένεια που αναζητεί ένα τέτοιο διαμέρισμα θα διαπιστώσει ότι πρέπει να ξεχάσει ολόκληρα τα νότια και τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Θα διαπιστώσει, επίσης, ότι τα διαμερίσματα σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Αγιο Δημήτριο με αυτό το ενοίκιο περιορίζονται σε κατασκευές τουλάχιστον 30 ετών.

Ποια τα αίτια 

Μάλιστα, εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, εκτός χάρτη βρίσκονται και περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, όπου μέχρι πρόσφατα μπορούσε κάποιος να βρει διαμέρισμα με αυτή την τιμή. Αντίθετα πιο προσιτές είναι οι τιμές στις περισσότερες περιοχές του Πειραιά, κυρίως για παλαιές κατασκευές. Η αύξηση των μισθωμάτων δεν παρατηρείται πλέον μόνο στις «καλές περιοχές» αλλά και στις όμορες περιοχές, πολλές εκ των οποίων παλαιότερα δύσκολα θα βρίσκονταν στο ραντάρ μιας οικογένειας. 

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates Θέμης Μπάκας επισημαίνει: «Οι κτηματομεσίτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τεράστια ζήτηση για ενοικίαση κατοικίας όχι μόνο λόγω της έλλειψης ακινήτων αλλά και λόγω των αυξημένων μισθωμάτων που ζητούν πλέον οι ιδιοκτήτες τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα