Κόντρα Πιτσιόρλα και Μπακογιάννη με φόντο τα έργα στο Ελληνικό

Καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, που μπορεί να φθάσουν τα δυο τρία χρόνια, «βλέπει» τώρα η κυβέρνησηΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στη σχετική κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη, ισχυρίστηκε ότι αδειοδοτικά ακόμη και αύριο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα έργα, όμως υπάρχει όρος στη σύμβαση που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, που προβλέπει ότι πρέπει να προηγηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

«Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να κρατήσει δυο τρία χρόνια» παραδέχθηκε ο ίδιος. Από την πλευρά της, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως «δεν έκανα εγώ τη δήλωση ότι τον Σεπτέμβριο θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό», προσθέτοντας ότι από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου δεν έχουν φύγει ούτε τα κοντέινερ ούτε και οι διοικητικές υπηρεσίες, ώστε να μπει η μπουλντόζα.

Την ίδια ώρα, κατήγγειλε την κυβέρνηση και για την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά, μιλώντας για αρνητικές συνέπειες που αυτή θα έχει στην επένδυση των 630.000.000 ευρώ της COSCO, υποστηρίζοντας ότι τώρα ο πρωθυπουργός «τρέχει να βρει τον Κινέζο ομόλογό του για να απολογηθεί». «Πού βάζει εμπόδια το ΚΑΣ;» διερωτήθηκε ο κ. Πιτσιόρλας απαντώντας, αναφέροντας ότι το συμβούλιο ενέκρινε ένα master plan με μόνο μία μικρή παρατήρηση για το ύψος ενός ξενοδοχείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα