Εννέα μάρτυρες επιβεβαιώνουν τα μαρτύρια στον Γιακουμάκη

Συνελήφθη σπουδαστής που… ξέχασε όσα είχε καταθέσειΕνταση επικράτησε και χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της δίκης για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ενας σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής που κλήθηκε να καταθέσει έπαθε ξαφνική… αμνησία, καθώς δεν θυμόταν όσα είχε καταθέσει στην Αστυνομία και στον ανακριτή που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση. Μάλιστα, η αντίδραση του δικαστηρίου ήταν τόσο έντονη, σε σημείο που συνελήφθη για λίγες ώρες με την κατηγορία της ψευδορκίας, μετά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί η ποινική μεταχείρισή του.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε περιγράψει με λεπτομέρειες στην Αστυνομία όσα υπέμενε ο αδικοχαμένος 20χρονος από τους εννέα Κρητικούς και είχε καταθέσει στον ανακριτή ότι είχε δει και βίντεο με τα βασανιστήρια από το κινητό τηλέφωνο άλλου σπουδαστή της σχολής.

Ωστόσο, ανεβαίνοντας πρώτος στο βήμα του μάρτυρα… ξέχασε τα πάντα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για ορισμένα περιστατικά, τα οποία αναγράφονται στην προανακριτική κατάθεσή του, είχε άγνοια. Παράλληλα, χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας η εισαγγελέας, μετά το τέλος της κατάθεσης άλλου μάρτυρα, σχολίασε ότι «υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες κατέθεσαν συνολικά εννέα μάρτυρες. Οι περισσότεροι περιέγραψαν με μελανά χρώματα τα μαρτύρια που έζησε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης στα χέρια των εννέα συμφοιτητών του, με έναν από αυτούς να χαρακτηρίζει «ακραία» τα πειράγματα που γίνονταν στον 20χρονο σπουδαστή. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα