Η Καραμπέτη στη «Μήδεια» του Μπέντα!

Δύο εμβληματικά έργα παρουσιάζει η Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια μοναδική συναυλία στις 8 ΜαΐουΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη «συναντά» τους μουσικούς της Καμεράτας! Η αγαπημένη ηθοποιός με τη θεατρική φωνή στις 8 Μαΐου συμπράττει με την αγαπημένη ορχήστρα σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου θα ακουστούν δύο εμβληματικά έργα που σημάδεψαν την κλασική περίοδο της μουσικής.

Συγκεκριμένα, στη μελωδική βραδιά οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον δωρικό συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα μέσα από το ηχόχρωμα των οργάνων εποχής του φημισμένου συνόλου, ανακαλύπτοντας το μονόπρακτο μελόδραμα «Μήδεια» του Τσέχου συνθέτη Γκέοργκ Μπέντα, που έζησε στα χρόνια του Μότσαρτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες.

Να θυμίσουμε πως ο Μπέντα ήταν σύγχρονος του Μότσαρτ και ένας από τους πρωτεργάτες του κλασικού στιλ, με εκτενή εργογραφία και μουσικό ύφος που συχνά θυμίζει τον Μπετόβεν. Με τη «Μήδεια» διαμορφώνει, τον 18ο αιώνα, ένα ρηξικέλευθο είδος μουσικού δράματος, το μελόδραμα.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα απολαύσουν επίσης το τελευταίο συμφωνικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την αριστουργηματική «Συμφωνία αρ. 41» («του Διός»), κορωνίδα της ορχηστρικής δημιουργίας του σπουδαίου Αυστριακού μουσουργού.

Στο πόντιουμ, ο τσεμπαλίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

Η Ορχήστρα

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά της, καθώς και η φήμη της εντός και εκτός Ελλάδας την τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά την κάνουν να ξεχωρίζει ως πιθανότατα ο πλέον διακεκριμένος πρεσβευτής της μουσικής παραγωγής της χώρας μας στο εξωτερικό. Η ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή ονομασία «Armonia Atenea» που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» ή ως «το αντίδοτο στην κρίση». Η «Αrmonia Atenea» θεωρείται σήμερα διεθνώς από τα κορυφαία σύνολα, με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής.

• Info: Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου. Ωρα έναρξης: 20.30.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα