Ενήλικοι στα γκισέ της Εφορίας

Δύστηνος μοίρα. Μας έριξε εδώ χαμαί για να πληρώνουμε ακόμα και για ταινίες με θέμα τον… ΒαρουφάκηΔεν υπάρχει μεγαλύτερος μπερκέτης, γενναιόδωρος, αβέρτος κι έξω καρδιά… υπερκορόιδος από τον Ελληνα φορολογούμενο. Δίνει όταν δεν έχει και δίνει τρίδιπλα όταν χρωστάει και πεινάει. Εδώ που τα λέμε, δεν τα δίνει από μόνος του, αλλά τον «βοηθάει» λιγουλάκι και η Εφορία. Λίγο ο νόμος από δω, λίγο η απειλή κατάσχεσης από κει, να και τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση, που δείχνουνε κελιά και αστέγους και μιλάνε για οφειλέτες ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, δεν θέλει και πολύ ο μέσος δουλοπάροικος του Γιουνανιστάν για να κεράσει όλο το μαγαζί. Οπου λέμε «μαγαζί» βάλτε κυβέρνηση αλλά και λοιπούς σωτήρες πατρίδας και έθνους στην αντιπολίτευση και στο Δημόσιο. 

Που λέτε, οι γλεντζέδες των ΔΟΥ και των γκισέ των τραπεζών θα κληθούν ξανά να ασκήσουν το καθήκον και την υποχρέωσή τους στην αφαίμαξη του εισοδήματός τους, πληρώνοντας τούτη τη φορά κερατιάτικα στον Γαβρά για να κάνει ταινία, λέει, για τον Βαρουφάκη! Αυτή ήταν μια από τις ειδήσεις που τη διαβάζεις και νομίζεις ότι σε δουλεύουν, την ξαναδιαβάζεις και πιστεύεις ότι σε τρολάρουν, την ξαναματαδιαβάζεις και είσαι έτοιμος να στοιχηματίσεις πως σε κογιονάρουν, τζόγια μου… Κι όμως, είναι αλήθεια! Θα σκάσουμε μέσω κρατικής επιχορήγησης 630 χηνόπουλα ευρώ στον Γαβρά (γιατί δεν τα βάζει από την τσεπούλα του, άραγε;) για να κάνει ταινία τα έργα και τις ημέρες Μπαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών! Τότε, δηλαδή, που γυρνούσε με τα παρδαλά πουκάμισα και γελούσαν κι οι μπακαλιάροι Νορβηγίας με τα χάλια της Ελλάδος. Ο Μπαρουφάκης έγραψε βιβλίο (μαντέψτε πώς παρουσιάζει τον εαυτό του), το «Adults in the room» («Ενήλικοι στο δωμάτιο» στα ελληνικά – ένας τίτλος που παραπέμπει σε… γούστα) κι ο Γαβράς θα απαθανατίσει το μπαρουφάκειο πιλάφι με χορηγούς και εμάς! Ναι, εμάς που πληρώσαμε και τα κερατιάτικα της πρώτη φορά Αριστεράς, και των κάπιταλ κοντρόλ και των πειραματισμών των αστροπελεκιών που κυβερνούν.

Κορόιδα στην Εφορία…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα