Εγκυρες Πηγές: Η άρνηση Στουρνάρα στην πρόταση Κυριάκου να αφήσει την ΤτΕ και να αναλάβει υπουργείο

■ Δεν «χόρτασε» με μια εξαετία στο τιμόνι της διοικήσεως της Τραπέζης της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας……(φωτό αριστερά), θέλει και δεύτερη. Γι’ αυτό, όπως μαθαίνω, είναι σταθερά απορριπτικός όταν βολιδοσκοπείται από τη Ν.Δ. για να αναλάβει θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο Μητσοτάκη. Ο Γιάννης δεν εγκαταλείπει τη θαλπωρή του δώματος. Βεβαίως, όπως σας έχω ενημερώσει στο παρελθόν, ο Κυριάκος θα ήθελε να τοποθετήσει στη θέση αυτή έναν πολύ δικό του άνθρωπο, τραπεζίτη, από το εξωτερικό. Τι θα συμβεί στο μέλλον, άδηλον.

 Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά η κυβέρνηση δεν έβγαλε τσιμουδιά για τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks Ασάνζ (φωτό δεξιά). Κάποιοι ιστότοποι το απέδωσαν στο γεγονός ότι ο Τραμπ θέλει την έκδοσή του και δεν μας παίρνει για άλλες μαγκιές μετά τη Βενεζουέλα. Μπορεί. Να θυμίζω πάντως, πρώτον, ότι ο ευρωβουλευτής Κούλογλου είχε διοργανώσει εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τον Ασάνζ και, δεύτερον και σημαντικότερον, ότι ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσίευσε το 2016 τις υποκλαπείσες συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου στο «Χίλτον», στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Στην πιάτσα ακούγεται ότι οι αποκαλύψεις αυτές έφθασαν στον Ασάνζ μέσω Ισπανίας.

■ Στην Πρώτη ξεναγήθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής κύριος Πάιατ, στην οικία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον Μακεδόνα πολιτικό «γίγαντα». Εάν γνώριζε ότι συναντάτο μυστικά ο Εθνάρχης με το στέλεχος της πρεσβείας κύριο Νάτσιο μετά συζύγων στους κινηματογράφους των Αθηνών, θα ανέβαινε περισσότερο στην εκτίμησή τους.

■ Πέμπτη στο πινάκιο είναι εγγεγραμμένη ως πρωτοείσακτη η υπόθεση της «Πυθίας» και των υποκλοπών κατά της κυβέρνησης Καραμανλή. Αρα, το πιθανότερο είναι ότι θα αναβληθεί. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι, παρά τα απαλλακτικά, μαθαίνω ότι έχει παραπεμφθεί σε δίκη και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ: Κάτι ακόμη για τον Πάιατ. Αίσθηση προκάλεσε στην ομογένεια δημοσίευμα της ιστορικής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» του Αντώνη Διοματάρη, με το οποίο ζητείται η μετάθεση του Αμερικανού διπλωμάτη από την Αθήνα. Και μάλιστα πέντε μήνες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο κύριος Πάιατ. Επισημαίνεται -χωρίς να συνδέεται απαραιτήτως- ότι ο κύριος Διοματάρης συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελευταία περιοδεία του στη Μακεδονία.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα