Καθεστωτικός εθνομηδενισμός

Σαν σήμερα το 1891 (με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) πέθανε ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ο πατέρας της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας και ο βασικός εισηγητής της απολύτως ορθής άποψης για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους και το αδιάσπαστο της ιστορικής παρουσίας του. Ο Παπαρρηγόπουλος δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα ούτε στον πλούτο των πηγών που παραθέτει ούτε στην παρουσίασή τους και την ακρίβεια των συμπερασμάτων στα οποία καταλήγει. Η «Ιστορία του Ελληνικού Εθνους» που φέρει την υπογραφή του αποτελεί ένα από τα θεμέλια της νεοτέρας Ελλάδας και ο χρόνος απέδειξε ότι είναι πανίσχυρα τα υλικά με τα οποία συντέθηκε.

Είναι άοκνες, πλούσια χορηγημένες και συχνότατα κρατικά επιδοτούμενες οι προσπάθειες να συγγραφούν και να επιβληθούν στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στη δημόσια σφαίρα γονατογραφήματα «επιφανών» νέων «ιστορικών» της εθνομηδενιστικής παράταξης. Στόχος είναι η κατάκτηση του παρελθόντος για την επιβολή ενός εφιαλτικού μέλλοντος. Οπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, με αφορμή πολλά σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις στο πρόσφατο παρελθόν, ο εθνομηδενισμός είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα των εχθρών της Ελλάδας. Θα είναι ευκολότερο να υλοποιηθούν όλοι οι σχεδιασμοί κατά της χώρας μας αν οι Ελληνες σχηματίσουν την άποψη ότι το έθνος τους αποτελεί μια «κατασκευή», ότι η αρχαία γλώσσα τους δεν επιβιώνει, ακόμα και σήμερα, στο 95% των λέξεων και φράσεων που χρησιμοποιούνται αλλά είναι «νεκρή», και ότι υπάρχει το κράτος τους λόγω της… «γενναιοδωρίας», της «μεγαλοσύνης» και του «ρομαντικού φιλελληνισμού» των ξένων.

Ο εθνομηδενισμός είναι καθεστωτικός και κυριαρχεί εκεί όπου μπορεί να επιβάλει τον ασφυκτικό έλεγχό της η μισελληνική και ξενόδουλη ελίτ της συμφοράς. Εθνομηδενισμός υπάρχει σε όλες τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις, στα πανεπιστήμια, στους μηχανισμούς που διοικούν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, στο υπουργείο Εξωτερικών και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς που επηρεάζουν τον δημόσιο βίο. Εθνομηδενιστικές είναι οι «αποδεκτές» από τα ΜΜΕ απόψεις που αφορούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Εθνομηδενιστική και παθολογικά ξενομανής είναι και η μεγαλύτερη μερίδα των πρωταγωνιστών της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Στον αντίποδα του εθνομηδενιστικού μπλοκ βρίσκονται οι καλύτεροι, σημαντικότεροι και με τη μεγαλύτερη προσφορά στο σύνολο Ελληνες. Ενας από αυτούς είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος στο συλλαλητήριο των Αθηνών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας είχε πει: «Δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα».

Πνευματικό αντίβαρο στον εθνομηδενισμό είναι και η ιστορία που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος. Αποτελεί έναν φωτεινό φάρο ελληνικότητας και επιστημονικής επάρκειας, τον οποίον μπορούμε να εμπιστευτούμε για τη συνέχιση της πορείας μας στον χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα