Τα πειστήρια του εγκλήματος

Η Novartis, οι τύψεις του Γκλεν Κιμ και ο παχυ- δερμισμός Ελλήνων πολιτικώνΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Ε πισημάναμε σε προηγούμενο σημείωμά μας στην καθημερινή έκδοση της «δημοκρατίας» το έγκλημα που διέπραξε η κυβέρνηση Παπαδήμου εις βάρος του ελληνικού λαού με το περίφημο PSI, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι τα ομόλογα της «μιλημένης» για το επερχόμενο «κούρεμα» πολυεθνικής Novartis ρευστοποιήθηκαν αμέσως και «κουρεύτηκαν» στο 2% της αξίας τους, ενώ των μεροκαματιάρηδων μικροομολογιούχων Ελλήνων, που είχαν μαύρα μεσάνυχτα, κατά 43,5%. Κάποιοι οι οποίοι, αντί να ζητούν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, επιμένουν στη θεωρία ότι για την επιτυχία του «κουρέματος» ήταν αδύνατον να εξαιρεθούν τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να προκαλούν. Σήμερα, τρόπον τινά, θα κάνω μια νέα αποκάλυψη: τι ομολόγησε στον Γιάνη Βαρουφάκη ο περίφημος Κορεάτης Γκλεν Κιμ, ο οποίος μετείχε στην ομάδα που σχεδίασε το «κούρεμα» επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Γράφει ο Βαρουφάκης στη σελίδα 206 του βιβλίου του «Ανίκητοι Ηττημένοι» και ελπίζω να το κάνει σκηνή ο Γαβράς στην ταινία του:

«Σε εκείνη την πρώτη συνάντησή μας στο καφέ επί της οδού Σταδίου ο Γκλεν παραδέχθηκε ότι “αυτό που κάναμε το 2011 και το 2012 στην Ελλάδα ήταν αποκρουστικό” αναφερόμενος στο μεγάλο κούρεμα χρέους που έπληξε μόνο τους ανίσχυρους (μικροομολογιούχους και ασφαλιστικά ταμεία) χωρίς, παρά το τεράστιο μέγεθός του, να καταστήσει το εναπομείναν χρέος βιώσιμο». Οταν ο Βαρουφάκης τού ανέπτυξε την ιδέα του για λύση στο χρέος μέσω ανταλλαγών ομολόγων του EFSF με νέα, που θα διαθέτουν ρήτρα ονομαστικού ΑΕΠ, ο Γκλεν τού απάντησε: «Νομίζω πως μπορώ να σε βοηθήσω να την επεξεργαστείς. Θα επανορθώσω τη μακροπρόθεσμη ζημιά που κάναμε εγώ και το σινάφι μου στην Ελλάδα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ονομάζει τον Γκλεν Κιμ «αποστάτη της τρόικας», αποκαλύπτει ότι ο Γκλεν σε εκείνο το ραντεβού τού ομολόγησε τις τύψεις του. Γράφει: «Είχε πρωταγωνιστήσει στον σχεδιασμό όχι μόνο του δεύτερου μνημονίου όντας στη δούλεψη του Υπουργείου Οικονομικών επί Υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνεργασία με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών του κυρίου Σόιμπλε. Μάλιστα στο πλαίσιο εκείνου του πρότζεκτ ο Γκλεν είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη συγγραφή του καταστατικού του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, από τον οποίο θα προέκυπταν τα δάνεια του τρίτου μνημονίου που, όπως προέβλεπα και προειδοποιούσα, η τρόικα ήθελε να επιβάλει στη νέα ελληνική κυβέρνηση υπό όρους φυσικά νέας δηλητηριώδους λιτότητας».

Οταν υπάρχουν, λοιπόν, ξένοι που έχουν τύψεις για το έγκλημα το οποίο διέπραξαν εις βάρος χιλιάδων αδύναμων Ελλήνων, είναι τουλάχιστον πρόκληση να υπάρχουν Ελληνες και μάλιστα πολιτικοί που εγκαλούν δικαστές ότι τάχα η έρευνά τους είναι σαθρή και χωρίς στοιχεία, άρα άνθρακες ο θησαυρός. Αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αξίζουν συγγνώμης είναι αυτοί που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και επένδυσαν τα χρήματά τους σε αυτό. Πρόκειται για σπάνια πάστα ανθρώπων. Εχω δει σε τράπεζα μέσα στο θυελλώδες πρώτο οκτάμηνο έναν τέτοιο Ελληνα με καμπαρντίνα και κασκόλ να ρωτά στο γκισέ πότε προγραμματίζεται η νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου για να επενδύσει σε αυτά.

Ανακεφαλαιώνω: Αποψη για το ποινικό σκέλος της Novartis δεν έχουμε, δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς. Αποψη, όμως, για τις παράπλευρες συνέπειες της Novartis στις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων έχουμε. Είναι καθήκον και χρέος μας να τις αναδείξουμε. Η πολυεθνική αυτή διέπραξε ύβριν κατά του ελληνικού λαού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα