Ντροπή: Εθαψαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν γερμανική

Γερμανοί αξιωματικοί, δήθεν μεθυσμένοι, πήγαν στο Ακρωτήρι, υπέστειλαν το εθνικό μας σύμβολο και ανάρτησαν το δικό τουςΠρωτοφανής πρόκληση των Γερμανών στην Κρήτη! Γερμανοί αξιωματικοί πήγαν στο σημείο του Ακρωτηρίου των Χανίων -εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία «Ζορμπάς»-, υπέστειλαν την ελληνική σημαία, την πέταξαν στα βράχια και πάνω της τοποθέτησαν πέτρες (προβαίνοντας έτσι σε μια συμβολική «ταφή» της Ελλάδας) και ανάρτησαν την πολεμική της Γερμανίας.

Η βάναυσα προκλητική και ανθελληνική ενέργειά τους έγινε αντιληπτή από μέλη της Εθνοφρουράς, τα οποία κινήθηκαν αμέσως προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι Γερμανοί. Αφού τους σταμάτησαν, τους είπαν να μην αποχωρήσουν, διότι είχαν καλέσει την Αστυνομία.

Υστερα από λίγη ώρα στο σημείο έφτασε και Γερμανός αξιωματικός, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους εξαγριωμένους Κρήτες να αφήσουν τους Γερμανούς να φύγουν. Ο αξιωματικός δασκάλευε τους πανικόβλητους απογόνους των γενοκτόνων του Τρίτου Ράιχ να πουν ότι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης (ενώ εκείνοι είχαν πιει μόνο δύο από τις έξι μπίρες που κουβαλούσαν μαζί τους). Ενα από τα μέλη της Εθνοφρουράς γνώριζε γερμανικά (βεβαίως δεν το έδειξε στους απρόσκλητους Τεύτονες νταήδες της φακής) και ενημέρωσε την Αστυνομία για όλα όσα είχαν συμβεί.

«Lήρυξη πολέμου»

Οι Γερμανοί αξιωματικοί που προέβησαν σ’ αυτήν την άτυπη «κήρυξη πολέμου», αντιλαμβανόμενοι την πιθανότητα να τιμωρηθούν για την πράξη τους, ακολούθησαν την παραδοσιακή μέθοδο των θρασύδειλων προγόνων τους, που αιματοκύλησαν την Ευρώπη.

Εβαλαν τα κλάματα και ικέτευαν τα μέλη της Εθνοφρουράς να τους αφήσουν να φύγουν, αλλά αυτό φυσικά δεν έγινε. Ηταν τυχεροί που οι Κρήτες σεβάστηκαν τους νόμους του κράτους και δεν κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητά τους, αλλά όχι τόσο ώστε να τους αφήσουν να φύγουν.

Τη στιγμή που συντάσσεται το παρόν οι Γερμανοί αξιωματικοί κρατούνται στην Ασφάλεια των Χανίων και θα περάσουν αυτόφωρο. Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι τεταμένη, αφού αυτή η αθλιότητα που διέπραξαν οι Γερμανοί θύμισε σε όλους τη συμπεριφορά των κατακτητών στην Κρήτη τη μαύρη περίοδο της Κατοχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα