Μέτωπο των πανεπιστημίων κατά του Γαβρόγλου

Για τη μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙΜέτωπο κατά του υπουργείου Παιδείας συγκροτούν τα πανεπιστήμια εν όψει της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ. Οι αντιδράσεις των διοικήσεων των πανεπιστημίων κατά της αλχημείας και των «ταχυδακτυλουργικών» κόλπων του Κώστα Γαβρόγλου με τα οποία επιχειρεί άρον άρον να μετατρέψει τα ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, με προφανείς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και καμία απολύτως επιστημονική βάση, δεν μένουν σε επίπεδο ανακοινώσεων, καθώς ήδη μελετάται το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. 

Μπορεί ορισμένα, κυρίως περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, να αποδέχθηκαν το «όραμα» Γαβρόγλου για συγχωνεύσεις με τα γειτονικά ΤΕΙ, αλλά αυτό έγινε με όρους «δούναι και λαβείν» ή μάλλον με «δωράκια».

Η Νομική Πατρών

Το πιο τρανταχτό από αυτά ήταν η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τη στιγμή που οι υφιστάμενες τρεις Νομικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ήδη προσφέρουν κάθε χρόνο περίπου 900 θέσεις σε ένα ιδιαίτερα κορεσμένο αντικείμενο.

Σήμερα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του για το πρόγραμμα συγχωνεύσεων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Το ΕΜΠ αντιδρά στην πανεπιστημιοποίηση διά συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς οι περισσότερες ειδικότητες που θεραπεύουν τα συγχωνευμένα ΤΕΙ είναι εφάμιλλες ή ταυτόσημες με τις ειδικότητες μηχανικού που ήδη υφίστανται στο Πολυτεχνείο ή σε άλλες ανά την Ελλάδα πολυτεχνικές σχολές. Τον πληθωρισμό ομοειδών τμημάτων έχουν επισημάνει και άλλα πανεπιστήμια και επαγγελματικές ομάδες, όπως οι δικηγόροι για την τέταρτη Νομική Σχολή. Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου μελετάται ακόμα και προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Κρήτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα