Ποιοι θα μπουν τελικά στις 120 δόσεις

Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση, έτοιμη να καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση

Ολες οι αλλαγές για όσους έχουν οφειλές στην Εφορία Τι θα γίνει με τους επιχειρηματίεςΗ Θέση μας: Ο αποπεμφθείς πρώην ΥΠΕΞ προκαλεί

Διαβάστε επίσης:

►Ν.Δ.: Τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη της Ευρωβουλής

►Πήραν στο… κυνήγι Αρβανίτη – Νικολαΐδη στην Κατερίνη για το σκοπιανό

►Και ο Τσίπρας έβγαλε… σέλφι με το Τζέισον – Αντιγόνη!

►Απίστευτη δήλωση Παπακώστα: Τα Εξάρχεια (που καίγονται) είναι η Μονμάρτρη της Αθήνας

►Δικαίωση της ELFE για τις οφειλές στη ΔΕΠΑ!

►Ντροπή: Εθαψαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν γερμανική

►Μέτωπο των πανεπιστημίων κατά του Γαβρόγλου

►Κρήτη: Εγκαίνια του Πάρκου Γκαγκάριν με Κουντουρά – Γιουρτσίχιν

Εφορία: Ποιοι μπαίνουν στις 120 δόσεις

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπ. Οικονομικών. Εισοδηματικά και όχι περιουσιακά κριτήρια για οφειλέτες που δηλώνουν πάνω από 10.000 ευρώ

Λίγοι μόνο οφειλέτες της Εφορίας θα μπορούν τελικά να ρυθμίσουν τα χρέη τους με το σύνολο των 120 δόσεων.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που οριστικοποιείται αυτές τις ημέρες προβλέπει ότι το σύνολο των 120 δόσεων θα αφορά μόνο τα φυσικά πρόσωπα -ίσως και τους αυτοαπασχολούμενους- που είχαν δηλώσει (την προηγούμενη χρονιά) ετήσιο εισόδημα έως 8.000-10.000 ευρώ. Για όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα θα τεθούν εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, αλλά όχι περιουσιακά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η νέα ρύθμιση χρεών προς την Εφορία) θα προβλέπει τα εξής:

Ολα τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίσουν σε 120 δόσεις. Γι’ αυτά το μόνο κριτήριο περιορισμού των δόσεων θα είναι το ύψος της ελάχιστης δόσεως, που επιδιώκεται να είναι μικρότερη και από 50 ευρώ τον μήνα (στα 20-40 ή ενδεχομένως στα 25 με 30 ευρώ τελικά) αντίθετα με όσα προέβλεπαν ως τώρα οι παλαιότερες ρυθμίσεις χρεών στην Εφορία. Σε τέτοια περίπτωση, αν π.χ. κάποιος χρωστά 3.000 ευρώ, μπορεί να ρυθμίσει σε 120 δόσεις με 25 ευρώ τον μήνα, ενώ αν χρωστά 500 ευρώ θα περιοριστεί σε 20 δόσεις.

Παράδειγμα

Δεν θα υπάρχουν περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή για τον υπολογισμό των δόσεων δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν οι καταθέσεις στην τράπεζα ούτε τα ακίνητα που διαθέτει ο οφειλέτης.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα εξετάζονται μόνον για όσους δηλώνουν πάνω από 10.000 ευρώ τον χρόνο. Η δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη θα καθορίζεται σαν ποσοστό του εισοδήματός του κλιμακωτά (για κάθε κλιμάκιο π.χ. 5.000 ή 10.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος).

Για παράδειγμα, με ετήσιο εισόδημα 10.001 ευρώ μπορεί να οριστεί συντελεστής 6% και να πρέπει να πληρώνει 600 ευρώ τον χρόνο. Ετσι, εάν χρωστά 6.000 ευρώ θα μπορεί να εξοφλήσει σε 120 δόσεις των 50 ευρώ, αλλά αν χρωστά 3.000 ευρώ θα δικαιούται 60 δόσεις.

Για υψηλότερα εισοδήματα θα εφαρμόζεται και υψηλότερος συντελεστής, αλλά για κάθε κλιμάκιο εισοδήματος ξεχωριστά και όχι για το σύνολο του εισοδήματός του: π.χ. 10% για κλιμάκιο εισοδήματος 30.000-40.000 ευρώ θα οδηγεί σε 1.000 ευρώ επιπλέον τον χρόνο για δόσεις και όχι αυτομάτως σε 4.000 ευρώ τον χρόνο από ολόκληρο το εισόδημά του.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα