O 14ος Μαραθώνιος με μηνύματα υπέρ της Μακεδονίας

Περισσότεροι από 20.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης έβαλαν τα αθλητικά τους……βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους και έτρεξαν συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς, τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», στέλνοντας μηνύματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Γενοκτονίας των Ποντίων, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια.

Δρομείς, κρατώντας ελληνικές σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, αγωνίστηκαν για τη Μακεδονία, ενώ η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας έτρεξε με σύνθημα «τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή», στέλνοντας το μήνυμα ειρήνης και φιλίας των λαών. Στους διοργανωτές είχαν δοθεί μαύρα μπλουζάκια με τον αριθμό 100, δηλαδή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γενοκτονία. Στον μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο Μιχ. Παρμάκης, σε χρόνο 2:33.21, παρότι αγωνιζόταν με τράβηγμα στο πόδι. «Οφειλα να τρέξω γιατί ζούμε σε εδάφη ελληνικά, μακεδονικά και εγώ είμαι Μακεδόνας. Ζω στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι ελληνική».

Στον μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, όπως και το 2017, η Σόνια Τσεκίνι – Μπουδούρη. Στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. νικητής αναδείχθηκε o Κώστας Γκελαούζος, ενώ στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. πρώτευσε ο Θ. Αναγνώστου.

Στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπήθηκαν δρομείς από πέντε ηπείρους και 51 χώρες, προερχόμενοι ακόμα και από μακρινά μέρη, όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο 86χρονος Στέφανος Ιωαννίδης, ο οποίος έτρεξε στα 5.000 μέτρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα