Στήριξη Κοτζιά στους Πασόκους συντρόφους

«Αδειασε» τον ΣΥΡΙΖΑ (που υπηρετούσε έως πριν από λίγο καιρό) λέγοντας ότι η Novartis δεν είναι σκάνδαλοΑπίστευτος και προκλητικός ο Νίκος Κοτζιάς. Υπονομεύει τη γραμμή της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε για την υπόθεση της Novartis, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο, παρέχοντας παράλληλα στήριξη στους πρώην συντρόφους του, στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

«Εχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει» είπε σε συνέντευξή του ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς για τη Novartis, για να προσθέσει: «Εάν τα σκάνδαλα υπάρχουν και έχουν αποδειχθεί, πρέπει να βοηθηθεί η γενική ατμόσφαιρα να κάνει αποδεκτό ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Δεν μπορεί, όμως, να γίνεται μοναδικό θέμα αντιπαράθεσης».

Προς επίρρωσιν των λεγομένων του ο κ. Κοτζιάς δεν δίστασε να αναφερθεί στην περίοδο του ’89, με έναν τρόπο ωστόσο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι προσφέρει κάλυψη στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ. «Αυτό δείχνει ένα γήπεδο το οποίο, σας θυμίζω, την περίοδο ’89-’93 δεν το κέρδισε η Αριστερά» είπε, για να προσθέσει: «Παραιτήθηκα για τη συμπεριφορά της Αριστεράς να κάνει συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη. Δικαιώθηκα; Δικαιώθηκα».

Την ίδια στιγμή έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis. Η εφημερίδα «Documento» αναφέρει ότι η δικογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς είναι κόλαφος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, αφού κρίνει ότι «συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ», ενώ, κατά την εφημερίδα, τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας εξυπηρετούσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, αφού υιοθετούσε υπουργικές αποφάσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων που έστελνε από το προσωπικό του e-mail ο κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία Νίκος Μανιαδάκης κομμένες και ραμμένες προς όφελος της Novartis.

Η εφημερίδα δημοσιοποιεί αποκαλυπτικούς διαλόγους μέσω sms μεταξύ Μανιαδάκη και Γεωργιάδη, αλλά και ανάμεσα στον Μανιαδάκη και στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μάλιστα, όπως προκύπτει από τα γραπτά μηνύματα, έδειχνε ιδιαίτερη «αγάπη» για τους τροϊκανούς, πίσω από τις αξιώσεις των οποίων εξυπηρετούνταν και τα συμφέροντα της Novartis. Χαρακτηριστικός ο διάλογος στις 15/8/2014. Μανιαδάκης: «Τι θα στείλω στην τρόικα;» Βορίδης: «Οτι τους αγαπάμε». Μανιαδάκης: «Να στείλω τις αποφάσεις; Μου έστειλε μήνυμα το Οικονομικών να ενημερώσω τον πίνακα. Οπότε το κάνω ταυτόχρονα. Μεταξύ θάλασσας και ούζου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα