Κοινό μέτωπο για την προάσπιση και τη στήριξη της φέτας

Στην ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας προχωρούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι κτηνοτρόφοι, οι τυροκόμοι και οι βιομήχανοι Στόχος, η προάσπιση και η στήριξη του προϊόντος, με τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη να ευελπιστεί ότι από εδώ και πέρα «θα υπηρετήσουμε όλοι το εθνικό μας κεφάλαιο, τη φέτα, χωρίς εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, με αταλάντευτη βούληση απέναντι σε όποια πλευρά παρεκκλίνει του στόχου και με την αναγκαία αποφασιστικότητα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια που θα θέτει σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση του μεγάλου σκοπού».

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι κτηνοτρόφοι έθεσαν μια σειρά από αιτήματα, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της φέτας, ο διαχωρισμός του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό και η μείωση του κόστους παραγωγής με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κόστος πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, θετική έκβαση για τη φέτα είχε το θέμα της αλλαγής της δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ για ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα. Παρότι οι αμερικανικές Αρχές είχαν σχεδιάσει την αύξηση των φόρων για μια σειρά από προϊόντα και την ανακατάταξη του ελληνικού τυριού σε δασμολογική κλάση στην οποία οι δασμοί ανέρχονται στο 9,6% από 0% αυτή τη στιγμή, τελικά αυτό απεφεύχθη με παρέμβαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Οικονομίας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Tο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της φέτας ΠΟΠ σε ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της αναγνώρισης του προϊόντος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα