Υπηρετεί στην Αστυνομία καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο

Δεκαεννέα χρόνια κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο ο αρχιφύλακας Κώστας Χουσιανίτης , ωστόσο από την πρώτη στιγμή δεν παραιτήθηκε από τη ζωή. Αρνήθηκε να πάρει σύνταξη και συνεχίζει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο 42χρονος Λαμιώτης μίλησε για τη ζωή του σε ημερίδα που διοργάνωσε για μαθητές η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Στερεάς Ελλάδας και συγκλόνισε τους πάντες με τη δύναμη της ψυχής του.

«Είμαι ο αρχιφύλακας Κώστας Χουσιανίτης και δεν είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες» ανέφερε αρχικά ο 42χρονος αστυνομικός, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συναδέλφους του, και πρόσθεσε: «Εχουμε νικήσει πραγματικά και δεν το ξέρουμε… Δεν υπάρχουν εμπόδια και αδιέξοδα».

Ο Κώστας Χουσιανίτης μπήκε στην ΕΛ.ΑΣ. το 1995 και υπηρέτησε στη Δίωξη Ναρκωτικών στη ΓΑΔΑ και μετέπειτα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Στις 4 Αυγούστου του 2000 και κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην παραλία Αμμουδιά της Πρέβεζας χτύπησε τον αυχένα του σε έναν βράχο και έμεινε παράλυτος.

Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Ζήτησε να μετατεθεί σε γραφείο, ξεκίνησε να μαθαίνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ παράλληλα σπούδαζε και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 2004 πήρε μετάθεση στη Διεύθυνση Αστυνομίας (ΔΑ) Φθιώτιδας στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και το 2018 μετακινήθηκε στο γραφείο τεχνικής υποστήριξης και υπολογιστών (Top user) της ΔΑ Φθιώτιδας, όπου υπηρετεί ως σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα