Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες

Φαίνεται πως φέτος η άνοιξη θα καθυστερήσει να κάνει την εμφάνισή της...

...καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, στις περιοχές που θα επηρεαστούν -τουλάχιστον σήμερα και αύριο- συμπεριλαμβάνεται και η πόλη της Αθήνας.

Σήμερα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, θα αρχίζουν να εξασθενούν τη νύχτα στα βόρεια και τα δυτικά και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί και στα υπόλοιπα δυτικοί 5-6 μποφόρ.

Και στην Αθήνα

Βροχερό θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Αθήνα, με τα φαινόμενα, τα οποία θα ενταθούν το απόγευμα, να εξασθενούν τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς. Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς. Αύριο θα βρέξει αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.