Μήνυμα στην Τουρκία από Αποστολάκη – Παυλόπουλο

Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ στο ακριτικό Καστελόριζο και ο προεδρικός υπαινιγμός για την Ευρωπαϊκή ΕνωσηΗχηρή απάντηση στην Τουρκία, που στην προσπάθειά της να βάλει… πόδι στα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματά μας και επιχειρεί να εξαφανίσει από τον χάρτη το Καστελόριζο, έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Αποστολάκης επισκέφτηκε το Σάββατο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, το Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης πρόκλησης εκ μέρους της Αγκυρας, η οποία κατέθεσε έγγραφο στον ΟΗΕ με το οποίο εμβολίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ, «εξαφανίζοντας» το Καστελόριζο, για να διεκδικήσει τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.

«Ερχόμαστε εδώ και δηλώνουμε μία παρουσία σε αυτό το νησί, που είναι στην άκρη της Ελλάδας, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, και προσπαθούμε με τη σημαντική παρουσία του Στρατού να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από τη Ρω.

Η Τουρκία επιχείρησε να αντιδράσει στην επίσκεψη Αποστολάκη στο Καστελόριζο, αλλά δεν τόλμησε να βγάλει αεροσκάφη και πλοία της στο Αιγαίο. Επιδόθηκε σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, αφού δέσμευσε περιοχή με παράνομη Navtex κοντά στο Καστελόριζο για άσκηση με πραγματικά πυρά, την οποία ωστόσο ποτέ δεν διεξήγαγε.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε και ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Aμφισσα. «Εμείς, οι Eλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να καταλήξει: «Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα