Κλέβουν εκκλησίες στην Τήνο και φεύγουν με... φουσκωτά

Στο στόχαστρο ιερόσυλων μπήκαν ναοί και ξωκλήσια στην Τήνο, απ' όπου οι δράστες άρπαξαν με δεξιοτεχνία κειμήλια και σπάνιες εκκλησιαστικές εικόνες ανυπολόγιστης αξίας, και στη συνέχεια διέφυγαν το ίδιο αθόρυβα όπως εισήλθαν

Ειδικότερα οι δράστες μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου και στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αρνάδου, όπου στεγάζεται εκκλησιαστικό μουσείο με παλιές εικόνες, ιερατικά άμφια, ξυλόγλυπτους σταυρούς και βιβλία και, αφού άρπαξαν ό,τι τους «γυάλισε», στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα μέλη του κυκλώματος διαφεύγουν με φουσκωτά και για τον λόγο αυτόν εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. επενέβη και το Λιμενικό, το οποίο διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό ύποπτων σκαφών. Μάλιστα, χθες το πρωί το Λιμενικό έστειλε σήμα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και θέμα τη «διενέργεια ερευνών προς εντοπισμό κλαπέντων εκκλησιαστικών αντικειμένων».

Αστυνομικοί του Α.Τ. Τήνου ερεύνησαν επιβάτες και οχήματα που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο «Θεολόγος Π.» (δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο - Ανδρο - Ραφήνα), χωρίς όμως να εντοπίσουν τους υπόπτους. Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί για τον εντοπισμό ύποπτων σκαφών που ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιήσει οι... «χρυσοδάκτυλοι» της Τήνου για να την κοπανήσουν.