Αθώοι όλοι οι επώνυμοι για τα «ντιλ» κόκας στο Κολωνάκι

Απόφαση «χάδι» για την πλειονότητα των 27 κατηγορουμένων που βρίσκονταν στο εδώλιο για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών……με έδρα το γνωστό εστιατόριο Lili Shu στο Κολωνάκι, επεφύλαξαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, βγάζοντας έξω από το κάδρο των ποινικών ευθυνών τους επώνυμους εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε αθώους την ηθοποιό και επιχειρηματία Χριστίνα Παππά, τον γιο της, τον παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά και έναν ακόμη κατηγορούμενο, καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από έδρας, «δεν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο στο οποίο ήταν μέτοχοι».

Ανάσα ανακούφισης έφερε η δικαστική απόφαση και στους διάσημους πελάτες του καταστήματος, όπως η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, την οποία το δικαστήριο έκρινε ατιμώρητη. Αντίστοιχη ήταν η κρίση της έδρας και για γόνους επιχειρηματικών οικογενειών και για άλλους κατηγορουμένους, για τους οποίους είτε έπαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής είτε κρίθηκαν ατιμώρητοι ή αθώοι. «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδία χρήση» είχε επισημάνει, άλλωστε, και η εισαγγελική λειτουργός.

Σε 9 έτη κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη στα κοσμικά σαλόνια, Σταύρος Περουκίδης, ο οποίος στην απολογία του είχε κάνει λόγο για… κεράσματα ναρκωτικών ουσιών μεταξύ φίλων χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα.

Οι δικαστές, αξιολογώντας το σύνολο του υλικού της δικογραφίας, τις μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και όσα υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, κήρυξε ενόχους τους υπόλοιπους εμπλεκομένους, μετατρέποντας ωστόσο την κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε απλή διακίνηση και επιβάλλοντας ποινές από οκτώ έως 20 έτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα