«Μαρία Αντουανέτα η Παπακώστα»

Τι απαντούν οι ειδικοί φρουροί στην υπουργό, που χαρακτήρισε τα Εξάρχεια «Μονμάρτρη της Αθήνας»Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η απίστευτη δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, ότι τα Εξάρχεια είναι η «Μονμάρτρη» της πρωτεύουσας και κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, οι ειδικοί φρουροί στρέφουν τα βέλη τους κατά της κυρίας Παπακώστα και την καλούν είτε να πάρει πίσω την προκλητική -όπως τη χαρακτηρίζουν- δήλωσή της είτε να ανασκευάσει «σεβόμενη τους εκατοντάδες τραυματίες και θύματα πολίτες και αστυνομικούς, που φαίνεται να τους αγνοεί και να τους περιφρονεί». 

Την ίδια στιγμή, τα Εξάρχεια μετατράπηκαν και το βράδυ της Κυριακής σε εμπόλεμη ζώνη, με τον κλασικό «κλεφτοπόλεμο» ανάμεσα στους αναρχικούς και στα ΜΑΤ.

Ασυλο και άβατο

«Ο λόφος“Μονμάρτρη” των Εξαρχείων, κατά την υφυπουργό κυρία Παπακώστα, αποτελεί για τους αστυνομικούς και τους πολίτες τον γολγοθά του καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία, αφού τους έχουν παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελεί άβατο για τον νόμο και τη Δικαιοσύνη» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί και, μεταξύ άλλων, τονίζουν απευθυνόμενοι στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Θα συστήναμε σε κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό ή πολίτη να επανέλθει στην τάξη, ιδιαίτερα στην κυρία υφυπουργό να μην επισκεφθεί τη Μονμάρτρη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των “μαγισσών του Σάλεμ” από τις μολότοφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων».

Απάντηση από το facebook

Φαίνεται ότι η ανακοίνωση των ειδικών φρουρών ενόχλησε την κυρία Παπακώστα, η οποία αποφάσισε να απαντήσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook: «Οσοι θυμήθηκαν τη Μαρία Αντουανέτα ως τι μιλούν; Ως sans culottes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ιμια. Οσο για το “Αντουανέτα”, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο… κέντρο τέχνης και πολιτισμού, στα Εξάρχεια, το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν -για ακόμα μία φορά- επεισόδια. Τα νέα έκτροπα έγιναν στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, όπου κουκουλοφόροι επετίθεντο για αρκετή ώρα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα