Πότε θα γίνει η πληρωμή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Νωρίτερα, λόγω Πάσχα, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ)Η προπληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

• Την Πέμπτη 18 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα στο σύνολο των δικαιούχων. Θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν έως το 2018 από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όσους υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί. Ολοι θα εισπράξουν τα επιδόματα που δικαιούνται έως τον Απρίλιο.

• Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία.

• Την ίδια ημέρα (24 Απριλίου) θα καταβληθούν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης Μαρτίου, οι συντάξεις και τα επιδόματα Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και τα προνοιακά στεγαστικής συνδρομής και ομογενών για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

• Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα