Πνίγουν… «golden boys» οι ρύποι της Volkswagen

Νέες διώξεις λόγω του Dieselgate!Υψηλές εκπομπές ρύπων συνεχίζει να παράγει το πολύκροτο σκάνδαλο Dieselgate στη Γερμανία, προκαλώντας νέους τριγμούς στην ηγεσία της Volkswagen. 

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς στη γερμανική πόλη Μπράουνσβιγκ ανακοίνωσαν χθες την άσκηση δίωξης σε βάρος του Μάρτιν Βίντερκορν, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας αναφορικά με την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος άλλων τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της Volkswagen – αν και για την περίπτωσή τους η Eισαγγελία δεν έδωσε ονόματα στη δημοσιότητα.

Oπως δήλωσαν οι εισαγγελικές Αρχές, ο Βίντερκορν κατηγορείται για σοβαρή απάτη, απιστία και παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού διότι δεν ενήργησε -παρόλο που είχε την ευθύνη να το κάνει ως κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας- αφότου έγινε γνωστό στις 25 Μαΐου του 2014 ότι υπήρξε χειραγώγηση στις τιμές των ρύπων.

«Καμπάνες»

Πρόσθεσαν δε πως η επιλογή του «golden boy» της Volkswagen είχε αποτέλεσμα να επιβληθούν τελικά στην εταιρία πολύ υψηλότερα πρόστιμα από εκείνα που θα της είχαν επιβάλει είτε οι γερμανικές είτε οι αμερικανικές Αρχές. Πάντα κατά τους εισαγγελείς του Μπράουνσβιγκ, οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης έως 10 ετών στη Γερμανία, ενώ η σε βάθος έρευνα συνεχίζεται και για άλλους 36 υπόπτους.

Oπως είναι γνωστό, η Volkswagen εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό για να χειραγωγεί τις αμερικανικές δοκιμές ρύπων το 2015, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο για τη χρήση κινητήρων ντίζελ, ενώ η υπόθεση μέχρι στιγμής τής έχει κοστίσει 29 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα