Εnergean: Νέο κοίτασμα στην ΑΟΖ του Ισραήλ

Την ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στο βόρειο Καρίς, στην AOZ του Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες η EnergeanΣύμφωνα με την ελληνική εταιρία, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης δείχνουν πως η ποσότητα φυσικού αερίου σε θέση κυμαίνεται μεταξύ 28 και 42 δισ. κυβικών μέτρων (1 έως 1,5 τρισ. κυβικά πόδια).

Η γεώτρηση έφθασε σε τελικό βάθος 4.880 μέτρων, επτά ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, και εντοπίστηκε στήλη υδρογονανθράκων έως 249 μέτρα.

Αξιολόγηση

Θα ακολουθήσει περαιτέρω αξιολόγηση των ευρημάτων για τη βέλτιστη αποτίμηση του δυναμικού υδρογονανθράκων και τον προσδιορισμό των ποσοτήτων ρευστών υδρογονανθράκων στην ανακάλυψη.

H ανακάλυψη του βόρειου Καρίς θα καταστεί οικονομικά εκμεταλλεύσιμη μέσω της σύνδεσής της με την Energean Power, την υπό κατασκευή πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης.

Θα έχει συνολική δυναμικότητα παραγωγής 8 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τον χρόνο (775.000.000 κυβικά μέτρα ημερησίως), κάτι που θα επιτρέψει την ανάπτυξη τόσο του βόρειου Καρίς όσο και πρόσθετων ανακαλύψεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα