«Σαφάρι» από την ΑΑΔΕ για εντοπισμό κρυφών εσόδων από τα ακίνητα

Σαρωτικούς ελέγχους με σκοπό να ανακαλύψει «κρυφά» εισοδήματα από εκμετάλλευση ακινήτων οργανώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων ΕσόδωνΣτο στόχαστρο βρίσκονται τόσο τα ενοίκια όσο και τα εισοδήματα από τη νέα «μόδα» των βραχυχρόνιων μισθώσεων που έχει εξαπλωθεί θεαματικά τροφοδοτώντας τη ζήτηση στην αγορά ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό η συμπλήρωση του εντύπου Ε2, στο οποίο δηλώνονται τα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα από ακίνητα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η στροφή της ΑΑΔΕ στα εισοδήματα από ακίνητα οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες:
• Ο πρώτος σχετίζεται με τις χιλιάδες περιπτώσεις αδήλωτων ενοικίων που αποκάλυψε η εφαρμογή για το επίδομα ενοικίου, όταν οι ενοικιαστές δήλωναν ότι πληρώνουν ενοίκιο, το οποίο ωστόσο δεν είχε δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet.
• Και ο δεύτερος με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, οι οποίες εξαπλώνονται ραγδαία. Παρά τις δηλώσεις που έχουν γίνει στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ, θεωρείται ότι υπάρχουν χιλιάδες ακόμη ακίνητα, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.

Η ΑΑΔΕ προχωρά στη συστηματική καταγραφή και στον εντοπισμό φορολογουμένων οι οποίοι εκμισθώνουν τα ακίνητά τους βραχυχρόνια μέσω διαδικτύου σε πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων και αποκρύπτουν τα εισοδήματα από τις εκμισθώσεις αυτές.

Επίσης δρομολογείται ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, η οποία θα ελέγχει εάν δηλώνονται τα μισθώματα με διασταυρώσεις από τις ειδικές πλατφόρμες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα