Μύδροι για τη μισθοδοσία των κληρικών

Επιστολή για τους εκβιασμούς και την «αφωνία» μητροπολιτώνΤις αλήθειες και τα ψέματα από τους εκβιασμούς Γαβρόγλου για τις οργανικές θέσεις των κληρικών αρχίζουν σταδιακά να αποδομούν οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρότι επισήμως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει απαντήσει στις εκβιαστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, τα μέλη της Ιεραρχίας παίρνουν θέση, έστω κατά μόνας. Χθες ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος έστειλε μια σκληρή επιστολή-απάντηση στους εκβιασμούς του Κώστα Γαβρόγλου, αφήνοντας και αιχμές για την αφωνία άλλων μητροπολιτών.

Ο κ. Χρυσόστομος προειδοποίησε με νόημα ότι «στην ιστορία θα λογοδοτούσαν οι Ιεράρχες, εάν απεμπολούσαν και δεν σεβόντουσαν κεκτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων ή αντήλλασαν τα δικαιώματα αυτά με μικροπολιτικά συμφέροντα και κοντόφθαλμες επενδυτικές επιδιώξεις».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των «μετέωρων» οργανικών θέσεων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημειώνει ότι «είναι μια νομοτεχνική διαδικασία, η οποία πρέπει να επικαιροποιηθεί με βάση τα σημερινά πληθυσμιακά και στατιστικά δεδομένα, και δεν μπορούμε να επιδιώκουμε την επίλυσή του με τα δεδομένα του 1945».

Ο κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να δώσει τώρα οργανικές θέσεις εφημερίων για το 2018, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Κώστας Γαβρόγλου είτε από εκδικητικότητα είτε από μεροληψία δεν έχει ακόμα υπογράψει αυτές τις θέσεις.

Παράλληλα, απαντά σε όσα είπε ο υπουργός Παιδείας ότι δεν είναι εξασφαλισμένες οι θέσεις του εφημεριακού κλήρου, υποστηρίζοντας ότι με μια σειρά νόμων και διατάξεων, έως και το 2014, de facto και de jure κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο το μισθολογικό καθεστώς των κληρικών και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων, ανεξάρτητα από την κατ’ απόλυτη έννοια αναγνώριση στους κληρικούς της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου ή της κατάστασής τους ως εγγάμων ή αγάμων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα