Μεγάλη ήττα για την κυρία Στουρνάρα

Αθωώθηκε ομόφωνα η «δημοκρατία» στο Εφετείο. Δεν πέρασε η προσπάθεια «φίμωσης» για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟΚατέρρευσε πανηγυρικά στο Εφετείο η προσπάθεια της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, να φιμώσει τις δημοσιογραφικές φωνές που ελέγχουν τις σχέσεις της με το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση το Εφετείο Αθηνών έκρινε χθες αθώους τον εκδότη και τα διευθυντικά στελέχη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ως προς το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, με το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. 

Η κυρία Στουρνάρα είχε μηνύσει την «κυριακάτικη δημοκρατία» για κείμενο του 2016 που είχε τον τίτλο «Τείχος προστασίας για τη σύζυγο του σκληρού Στουρνάρα με τα 1.602.652 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ». Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε εκτενώς από την πλευρά της υπεράσπισης το πόρισμα-καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, που εντόπισε σειρά παρατυπιών στη σύμβαση που υπέγραψε η κυρία Νικολοπούλου με το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Θυμίζουμε ότι η εταιρία της είχε αναλάβει σε σύμπραξη με άλλον ιδιώτη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του καρκίνου, αν και δεν επρόκειτο για μεταδιδόμενο νόσημα! Επιπλέον, όπως προέκυψε, «εξαφανίστηκαν» μυστηριωδώς κρίσιμα έγγραφα της σύμβασης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές.

Με βαλίτσα

Η κυρία Στουρνάρα (εμφανίστηκε χθες στο Εφετείο με… τροχήλατη βαλίτσα, όπου μέσα είχε το λάπτοπ της) εξακολουθεί να ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές, αν και ο σύζυγός της κατ’ επανάληψη έχει υποστηρίξει ότι δεν εντόπισαν τίποτα εις βάρος της οι έρευνες -ψευδώς, όπως αποδεικνύεται- και για τον λόγο αυτό δεν της έχουν επιστραφεί έγγραφα και υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί από τα γραφεία της. 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου ήταν μια μεγάλη νίκη της ελευθεροτυπίας, αφού διασφάλισε (σε κρίσιμους καιρούς) τη δυνατότητα των δημοσιογράφων να επιτελούν το έργο τους και την υποχρέωση των ισχυρών δημόσιων προσώπων να αποδέχονται την κριτική και τον έλεγχο. 

Εκπληξη προκάλεσε στο ακροατήριο το πάθος και τα πολιτικά (!) σχόλια του συνηγόρου της κυρίας Στουρνάρα, Σπύρου Μουζακίτη, που στο παρελθόν υπήρξε οικονομικός εισαγγελέας. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της αγόρευσής του στο να «υμνήσει» τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι όσο ο κ. Στουρνάρας είναι στην ΤτΕ, γιατί τα χρήματά τους δεν κινδυνεύουν! Επίσης, αποκάλεσε «ρυπαρές» και «χαφιεδίστικες» (!!!) γνωστές διαδικτυακές ιστοσελίδες. Αφορμή ήταν δημοσιεύματά τους για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσκόμισε η υπεράσπιση και η πλευρά Στουρνάρα δεν ήθελε να αναγνωστούν.

Ο… κακοποιός

Εριστική ήταν και η ίδια η Λίνα Στουρνάρα, που αποκάλεσε «δημοσιογράφο-κακοποιό» τον Κώστα Βαξεβάνη στην κατάθεσή της, προφανώς επειδή δεν της αρέσουν όσα αποκαλύπτει για τα σκάνδαλα της υγείας. Θυμίζουμε ότι και ο κ. Βαξεβάνης αθωώθηκε προσφάτως σε αντίστοιχη δίκη με αντίδικο τη σιδηρά κυρία Νικολοπούλου Στουρνάρα. 

Οσο για τις δουλειές της με το Δημόσιο και το ΚΕΕΛΠΝΟ, υποστήριξε επί λέξει ότι είναι «τζάμι» σε όλους τους ελέγχους που της έγιναν, αν και άλλα ανέφεραν στο πόρισμά τους οι ελεγκτές Δημόσιας Υγείας. Υποστήριξε ότι στόχος του δημοσιεύματος της «δημοκρατίας» ήταν να πληγεί πολιτικά ο άντρας της. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ιδιωτικής της εταιρίας!

Επί της ουσίας της υπόθεσης, όσον αφορά τη σύναψη σύμβασης της εταιρίας της Νικολοπούλου – Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον καρκίνο, προέκυψε ότι πράγματι είχε δοθεί παράταση στον διαγωνισμό που βόλευε την εν λόγω εταιρία, ενώ υπήρχε και εκκρεμότητα με παλαιότερη καταδίκη της κυρίας Στουρνάρα (πριν από πολλά χρόνια) που αγνοήθηκε. Λόγω αυτής της καταδίκης (που η μηνύτρια υποστήριξε ότι είχε παραγραφεί) αποκλείστηκε αργότερα από άλλον διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας. 

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ όμως αγνοήθηκε το συγκεκριμένο κόλλημα. Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρία έλαβε και άλλο μεγάλο έργο του υπουργείου Υγείας, προϋπολογισμού 713.271 ευρώ, στις αρχές του 2014 (ενώ ο σύζυγός της ήταν υπουργός), χωρίς καν να γίνει διαγωνισμός, με απευθείας ανάθεση!

—-

Οι τρελές σπατάλες δημόσιου χρήματος και ο «τυχερός» φίλος του Μαρινάκη

Οτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στηθεί πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος επιβεβαιώθηκε προσφάτως τόσο από τη Βουλή (στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή) όσο και από τη Δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος πέντε κατηγορουμένων για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και σύσταση συμμορίας.

Επίσης, εδώ και καιρό αποκαλύφτηκε ότι χιλιάδες ευρώ κατευθύνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ιστοσελίδες με ανύπαρκτο αναγνωστικό κοινό. Πολλά από αυτά είχαν άσχετο αντικείμενο (όπως το site… «βελόνα και κλωστή»). Εκατομμύρια πήραν και συστημικά media συγκεκριμένων συμφερόντων. Πρώτος στη λίστα του 2014, με χορηγίες άνω του 1.000.000 ευρώ, ήταν ο εκδότης (και φίλος του Ευ. Μαρινάκη) Γιάννης Κουρτάκης, που έλαβε χρηματοδότηση ακόμα και για το περιοδικό «Αλάτι και πιπέρι»! Εις… υγείαν!

—-

Η συγγνώμη στη Βουλή

Στις 21 Φεβρουαρίου 2018 ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, είχε αναφερθεί εκτενώς στη σύζυγό του, θέλοντας να υποστηρίξει ότι είναι θύμα επιθέσεων εξαιτίας της δικής του πολιτικής πορείας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα αισχρά και συκοφαντικά υπομένει αυτά τα χρόνια επειδή είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Είναι φαίνεται μέρος της μοίρας των συζύγων και των οικογενειών δημόσιων προσώπων στη χώρα αυτή να λοιδορούνται, να συκοφαντούνται, να διαπομπεύονται, ακόμα και να απειλούνται, προκειμένου να πληγεί ο σύζυγός τους». Ωστόσο νωρίτερα είχε ομολογήσει ότι η εταιρία της συζύγου του έπαιρνε δουλειές και από την «αμαρτωλή» Novartis, με συνολικό τζίρο 155.085 ευρώ… 

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα