Το Δημόσιο πληρώνει τον θάνατο 22χρονου από «αδέσποτη»

Αποζημίωση-μαμούθ επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην οικογένεια ενός 22χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα έξω από το Στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού, στον Σκαραμαγκά.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το 2000 και σχεδόν 20 χρόνια αργότερα το Δημόσιο θα καταβάλει το ποσό των 800.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, στους γονείς και στα δύο αδέλφια του φοιτητή των ΤΕΙ. Το Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο είχε επιδικάσει στους τέσσερις συγγενείς του 22χρονου το ποσό των 800.000 ευρώ.

Οπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, η σφαίρα που έπληξε θανάσιμα τον φοιτητή ήταν από το όπλο 33χρονου επιλοχία Πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, ο οποίος εκτελούσε εκείνη τη νύχτα καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου. Το περιστατικό συνέβη δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 24ης προς την 25η Ιουλίου 2000. Ο επιλοχίας και ένας συνάδελφός του άκουσαν σφυρίγματα έξω από το στρατόπεδο.

Ο 33χρονος πυροβόλησε κρατώντας το όπλο προς την κατεύθυνση του δρόμου, ενώ φώναζε δυνατά αν υπάρχει κάποιος έξω από το στρατόπεδο. Τότε ακούστηκε από την πλευρά της λεωφόρου Σχιστού δυνατή κραυγή πόνου από τον 22χρονο φοιτητή, ο οποίος εκείνη τη στιγμή περνούσε με τη βέσπα του πηγαίνοντας στο σπίτι του.