«Δίναμε τις συντάξεις από τα αποθεματικά»

Δραματικοί τόνοι από Τσίπρα στο Βελβεντό για την κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε την εξουσίαΑπολογισμό των πεπραγμένων της τετραετίας του έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια στιγμή απολογισμού, αλλά και σε μια στιγμή που είναι γιορτή της δημοκρατίας, τις εκλογές. Πριν από τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε στην άκρη του γκρεμού, αλλά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εκτός Μνημονίων» είπε χαρακτηριστικά.

Eκανε εξάλλου αναφορά στις λανθασμένες -όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος- αποφάσεις των τεχνοκρατών για τη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα.

Ηταν η πιο σκληρή και η πιο μακρόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή, αυτά τα επιτεύγματα είχαν οι αποφάσεις των τεχνοκρατών, είπε ο κ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε ότι αυτά είναι παρελθόν γιατί η χώρα έχει την κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα για να βγαίνει στις αγορές με ένα επιτόκιο ιστορικά χαμηλό.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε αναλυτικά τη δραματική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση: «Βρεθήκαμε μπροστά σε άδεια ταμεία, δεν υπήρχε σάλιο, σκουπίζαμε τα αποθεματικά για να πληρώσουμε τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αυτό είναι και το δίλημμα των επικείμενων εκλογών: «Ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα ενισχυθεί ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτό το ερώτημα δεν θα το απαντήσω εγώ, θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα και στα ερωτήματα για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Νωρίτερα οι κάτοικοι είχαν εκφράσει στον πρωθυπουργό την ικανοποίησή τους για τη απόφαση της κυβέρνησης να αυτονομήσει ξανά τον Δήμο Βελβεντού, που έτσι αποχωρίζεται από τον καλλικρατικό Δήμο Σερβίων.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς του Βελβεντού, είπε ότι στο παρελθόν υπήρξαν φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς στο συνεταιριστικό κίνημα, ωστόσο η ποιοτική γεωργία και η συνεταιριστική δράση δείχνουν τον δρόμο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός παρέσχε στήριξη στον περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη και κάλεσε να τον ξαναψηφίσουν γιατί έδωσε τα τελευταία πέντε χρόνια έναν διαρκή αγώνα για τον τόπο του, τη δυτική Μακεδονία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα