Τρισάγιο στο Τατόι για τον Παύλο και τη Φρειδερίκη

Στο κοιμητήριο του Τατοΐου βρέθηκε χθες η βασιλική οικογένεια, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελεί η οικογένεια στη μνήμη των βασιλέων Παύλου και ΦρειδερίκηςΟ Κωνσταντίνος, εμφανώς αδύναμος, βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της συζύγου του Αννας Μαρίας και του γιου του Νικολάου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν οι μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος Β’ και Μάνης Χρυσόστομος, ωστόσο τα βλέμματα συγκέντρωσε ο πατριάρχης της οικογένειας τη συγκινητική στιγμή όπου ανήμπορος να σηκωθεί από την καρέκλα στην οποία καθόταν ζήτησε τη βοήθεια του γιου του και της συζύγου του, για να σταθεί όρθιος μπροστά στους τάφους των πολυαγαπημένων του γονιών. Ο Κωνσταντίνος φάνηκε καταβεβλημένος, ωστόσο θεώρησε χρέος του να παραστεί και φέτος στο καθιερωμένο μνημόσυνο, που πέρυσι περίπου την ίδια περίοδο είχε τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο 79χρονος τέως βασιλιάς αρχικά φαινόταν ευδιάθετος, καθώς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παλιούς συνεργάτες και έμπιστους ανθρώπους της οικογένειας, όμως ήταν εμφανές ότι βρισκόταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Αλλωστε, η θύμηση των γονιών του και το γεγονός ότι βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά μπροστά στα μνήματά τους, στο κοιμητήριο των εξοχικών ανακτόρων, τον έκαναν να λυγίσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα