Υπόλογη (!) η Deutsche Bank στην Αμερική

Την ερευνούν για «μαύρο» χρήμαΗ Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κλήτευσε την Deutsche Bank στο πλαίσιο έρευνας για τα οικονομικά του οργανισμού Τραμπ και του ίδιου του Αμερικανού προέδρου. Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός ερευνάται καθώς είναι μια από τις ελάχιστες τράπεζες παγκοσμίως που εξακολουθούσαν να δίνουν δάνεια στον οργανισμό του προέδρου, παρά τις αρκετές πτωχεύσεις εταιριών του. 

Συνολικά, τα τελευταία χρόνια η Deutsche Bank έχει δώσει στον οργανισμό Τραμπ δάνεια ύψους 2 δισ. δολαρίων (!), ενώ μόνο για το 2018 τα στοιχεία του παραρτήματος της γερμανικής τράπεζας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις της οικογένειας του Αμερικανού προέδρου παρουσιάζουν επισφάλειες ύψους τουλάχιστον 130.000.000 δολαρίων.

Για τη Ρωσία

Οι επιτροπές για τις υπηρεσίες πληροφοριών και οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνούν τον ρόλο που ενδεχομένως να είχε η Deutsche Bank στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Ρωσία και αν η Μόσχα είχε κάποιον τρόπο άσκησης οικονομικών πιέσεων στον Τραμπ μέσω της γερμανικής τράπεζας, αλλά κι άλλων δανειοδοτήσεων που είχε λάβει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Για τον λόγο αυτό η Βουλή, εκτός από την Deutsche Bank, κλήτευσε και άλλους τραπεζικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων η JP Morgan Chase, η Bank of America, αλλά και η Citigroup.

Τις κλήσεις έφεραν στη δημοσιότητα οι «New York Times». Οι Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν κριτική στους Δημοκρατικούς, που αποτελούν πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για την έκδοση των κλήσεων χαρακτηρίζοντας τις εξελίξεις «εξορμήσεις με κομματικά χαρακτηριστικά» που έχουν ως στόχο να προκαλέσουν πολιτικό πλήγμα στον Τραμπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα