Πυρ Κυριάκου για τα απορρίμματα!

Τι είπε για την ανακύκλωση και τα κίνητρα στους δήμουςΤην προειδοποίηση ότι «η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα» απηύθυνε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής στη Φυλή. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που συνοδευόταν -μεταξύ άλλων- από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του κόμματός του Κώστα Σκρέκα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και ιδίως στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως «το τελευταίο κύτταρο της Φυλής γεμίζει με ανησυχητικούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δραματικές καταστάσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης, που τάχθηκε πάλι υπέρ της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις της μονάδας ανακύκλωσης φτάνει μόλις το 25% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων, ενώ το 75% οδηγείται σε υγειονομική ταφή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η μονάδα υγειονομικής ταφής πρόκειται να κλείσει τον Μάρτιο του 2020 χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Οι άξονες

Η πρόταση της Ν.Δ. για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως είπε, συνδυάζει τρεις βασικούς άξονες: Πρώτον, την ενίσχυση της ανακύκλωσης μέσω του πολλαπλασιασμού των σχετικών μέτρων και της δημιουργίας κινήτρων για τη μεγιστοποίηση της διαλογής στην πηγή.

Δεύτερον, τη θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων προς όφελος των δήμων που φιλοξενούν μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων.

Τρίτον, την προώθηση της μηχανικής, βιολογικής και θερμικής επεξεργασίας του υπολείμματος από τη διαλογή στην πηγή, με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση του ποσοστού του υπολείμματος προς απόθεση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα