Ευρωψηφοδέλτιο με… ολίγο ευρωσκεπτικισμό

Στη λίστα Καμμένου Μπαλτάκος, Τοσουνίδης, ο γαμπρός του Πανανά και ο παραολυμπιονίκης ΜάμαλοςΔεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με την Ευρώπη των δανειστών και δεν εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε κανέναν και ποτέ» τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματός του στο Ζάππειο, θέτοντας σαφώς τους ΑΝ.ΕΛ. στους Ευρωσκεπτικιστές. Στη λίστα των 42 υποψηφίων υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Τάκη Μπαλτάκου, του εκπροσώπου Τύπου Θόδωρου Τοσουνίδη, του παραολυμπιονίκη Παύλου Μάμαλου, του γνωστού φωτορεπόρτερ Ντίμη Αργυρόπουλου και του Ιωάννη Ζαφύρη (γαμπρός του ήρωα Κωνσταντίνου Πανανά, που έπεσε υπέρ πατρίδος στην Κίναρο).

Ο κ. Καμμένος άρχισε την ομιλία του με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αφού, όπως είπε, στο Ζάππειο το 1979 υπέγραψε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, αλλά το τότε δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα. «Σήμερα είναι η Ευρώπη των αριθμών, των δανειστών, των εξωθεσμικών κέντρων» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα και καλώντας τους Ελληνες να στηρίξουν το κόμμα του ως τη «μόνη δύναμη που υπερασπίζεται στην Ευρώπη την Ελλάδα».

«Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν πιέζονται, δεν εκβιάζονται, δεν υποχωρούν. Το αποδείξαμε και όταν ήλθε η ώρα να παραιτηθούμε από την κυβέρνηση για το θέμα της Μακεδονίας» τόνισε ο Π. Καμμένος, σημειώνοντας και τους λόγους που μπήκε στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με την παρουσία μας στη κυβέρνηση προφυλάξαμε την πατρίδα στο Προσφυγικό και δεν επιτρέψαμε να περάσουν τα σχέδια Σόιμπλε και Μέρκελ για μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων» είπε και πρόσθεσε: «Εξασφαλίσαμε την έξοδο από τα Μνημόνια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Μεσόγειο και κάναμε πράξη όσα είχαμε υποσχεθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφυλάξαμε τις συντάξεις και τη μη μείωση μισθών».

Δεν… ξέχασε τον Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον «εθνικό ολετήρα», που «παραβίασε τη συμφωνία ύπαρξης της κυβέρνησης» και ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ., είτε από τη Βουλή είτε από την Ευρωβουλή, δεν θα επιτρέψουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία». «Οι δυνάμεις που συγκρούονται δεν είναι μόνο η Αριστερά, που εμείς τη μάθαμε να γράφει με το δεξί, και η δεξιά. Ο μεγάλος εχθρός είναι η παγκοσμιοποίηση και η κατάργηση των εθνών-κρατών. Είναι το Ιδρυμα “Κλίντον” και ο Σόρος, που θέλουν εθνική υποταγή. Θα βρουν απέναντί τους εμάς» κατέληξε.

Λίγη ώρα πριν οι ΑΝ.ΕΛ. είχαν παρουσιάσει το προεκλογικό σποτ τους, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας σκύλος κανίς, που ακούει σε εντολές στη γερμανική γλώσσα, τρώει ψίχουλα και φέρνει λεφτά. Το όνομα του σκύλου, «thanasis», και ο νοών νοείτο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα