Οι Γερμανοί θα πληρώσουν

Τίποτα στη ζωή δεν είναι… δωρεάν. Ακόμα και το προνόμιο, η τύχη της γέννησης, «ξεχρεώνεται» με τον θάνατο. Η ίδια η φύση μεριμνά να εξισορροπούνται οι εισροές και οι εκροές. Γι’ αυτό οι Γερμανοί είναι παθολογικά αφελείς, αν νομίσουν ότι όσα τερατώδη διέπραξαν στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής θα μείνουν ατιμώρητα και ανεξόφλητα.

Είναι ανόητο να υποθέτουν ότι μπορούν να σταματήσουν την ασταμάτητη ροή της Ιστορίας για να αποφύγουν να αποπληρώσουν και το αναγκαστικό δάνειο που έλαβαν από την καθημαγμένη, κατεχόμενη Ελλάδα, αλλά και όλα όσα πήραν διά της βίας. Θα πληρώσουν και εμάς και τους λαούς που αδίκησαν, σκότωσαν, τυράννησαν, εκμεταλλεύτηκαν και υποτίμησαν.

Η «δημοκρατία» έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το θέμα και οι ειδικοί στα ζητήματα των πολεμικών επανορθώσεων και της διεκδίκησης του αναγκαστικού δανείου εκτιμούν ότι στην πατρίδα μας η γερμανική οφειλή ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί τώρα οι Γερμανοί επισήμως να αρνούνται ακόμα και τη συζήτηση επί του θέματος, αλλά οι μύλοι του χρόνου (που αλέθουν τέλεια, όπως έλεγε το αρχαίο ρητό) θα συντρίψουν όλες τις γραμμές άμυνας, τις οποίες θα αντιπαρατάξουν και θα τους οδηγήσουν στο γκισέ…

Για να φτάσει, ωστόσο, η υπόθεση σε ένα θετικό σημείο, η Ελλάδα χρειάζεται καλύτερο πολιτικό προσωπικό. Το υπάρχον είναι επιεικώς ανεπαρκές, κατώτερο των περιστάσεων. Τρεις κι ο κούκος βρέθηκαν στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο που αφορούσε την έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».

Η απουσία των περισσότερων βουλευτών από μια διαδικασία τόσο σημαντική -και σε συμβολικό-ηθικό, αλλά και σε αμιγώς οικονομικό και πολιτικό επίπεδο- δείχνει τη μικρότητα και την παγερή αδιαφορία της πλειονότητας του πολιτικού κόσμου για το κοινό καλό.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί ξέμεινε από ενάρετα και ικανά πρόσωπα, που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις καίριες θέσεις ευθύνης στη νομοθετική, στην εκτελεστική, αλλά και τη δικαστική εξουσία.

Οταν βρεθούν τα πρόσωπα, θα δημιουργηθούν και οι συνθήκες για να πληρώσουν, επιτέλους, οι Γερμανοί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα