Υποσχέσεις για τα ασυνόδευτα παιδιά του «Αγ. Σοφία»

Νέες υποσχέσεις από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για τη μεταφορά των 40 ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στην... ανοιχτή δομή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»...

...έπειτα από εισαγγελική εντολή, τα οποία νιώθουν εγκλωβισμένα, με συνέπεια να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του θεραπευτηρίου.

Αυτή τη φορά αποφασίστηκε να μεταφερθούν άμεσα επτά παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και να δημιουργηθούν δύο ξενώνες εφήβων (ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια), με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Οι ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτίριο που θα παραχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από σχετική προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στα δύο υπουργεία. Το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρονίζον πρόβλημα των παιδιών που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή. Σημειώνεται ότι τα 40 παιδιά του «Αγία Σοφία» και τα 15 του «Αγλαΐα Κυριακού» παραμένουν έως τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο, εξαιτίας της κατάρρευσης των προνοιακών δομών.

Πάντως, η απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από τα αρμόδια υπουργεία για τη μεταφορά των παιδιών σε ξενώνα στο Καλαμάκι δεν υλοποιήθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού...