«Ξεσπάθωναν ως αντιπολίτευση και αδιαφόρησαν ως κυβέρνηση»

Εμφαση στο κατοχικό δάνειο από τον ΚυριάκοΟλομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο κρίσιμο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας ότι όταν ήταν αντιπολίτευση «ξεσπάθωνε», ενώ στην τετραετία της διακυβέρνησής του «άφησε τους λεονταρισμούς» και αδιαφόρησε. «Επί τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τους παλικαρισμούς του και είχαμε μια θεαματική κωλοτούμπα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Ν.Δ., καταγγέλλοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε μπροστά στην Ανγκελα Μέρκελ «ηθικό» και όχι υλικό το ζήτημα των αποζημιώσεων.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, ιδιαιτέρως καχύποπτος ως προς τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο για προεκλογικούς λόγους εντυπωσιασμού και ότι κρατούσε επί τρία χρόνια το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τις αποζημιώσεις στο συρτάρι, καθώς αυτό έχει ολοκληρωθεί από το 2016. Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει το διακομματικό κείμενο για τη διπλωματική και τη νομική διεκδίκηση των επανορθώσεων ως τον ελάχιστο κοινό τόπο συνάντησης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε προτεραιότητα της Ν.Δ. τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, την οποία αποκάλεσε «νομικά ανοικτή και πολιτικά εφικτή». Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο σημαντικό έρεισμα που έχει η ελληνική πλευρά αφορά το κατοχικό δάνειο και αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της χώρας, όπως είπε, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι το 1990 είχαν συμφωνήσει σε αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ιδιώτες να συνεχίσουν να διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους, ξεκαθαρίζοντας πως οι Ελληνες που υπήρξαν θύματα δικαιούνται και πρέπει να διεκδικούν αποζημιώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα