Βόμβα Ντόρας για συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιξε τη συζήτηση για τερατώδη συνεργασία που προωθούν οι ξένοι

«Το 2015 ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε με τον Τσίπρα» δήλωσε ξαφνικά

Η… έκλαμψη της Μπακογιάννη, η αυτοδυναμία και το «κλάδεμα» του ΚυριάκουΗ Θέση μας: Οι Γερμανοί θα πληρώσουν

Διαβάστε επίσης:

►Τα επόμενα βήματα στις γερμανικές αποζημιώσεις

►Ψυχρολουσία από τους δανειστές για τις 120 δόσεις

►Ξαρχάκος και άλλοι καλλιτέχνες έξαλλοι με Μητσοτάκη: «Μη μας εκμεταλλεύεσαι»

►Είδαν τον Ιησού να βγαίνει μέσα από τις φλόγες!

►Λαδώθηκε ο Τσουκάτος, αλλά είναι… αθώος

►Υποσχέσεις για τα ασυνόδευτα παιδιά του «Αγ. Σοφία»

►Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη

►Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου

 
«Θα συγκυβερνούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η (περίεργη) αποκάλυψη της Ντόρας για το καλοκαίρι του 2015, που ναρκοθετεί τη στρατηγική πόλωσης του Κυριάκου

Α ίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εντελώς ξαφνικά αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2015 η Ν.Δ., υπό την ηγεσία του Β. Μεϊμαράκη, ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η πρώην υπουργός έριξε αυτή την πολιτική βόμβα σε μια συγκυρία που είναι ήδη φορτισμένη από την προ ημερών παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης. Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια, τα οποία πριμοδοτούνται και από τους ξένους παράγοντες, για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εθνικές κάλπες.

Δηλώνοντας πως πίστευε «από την αρχή ότι αυτό έπρεπε να γίνει», η κυρία Μπακογιάννη περιγράφει τις απόψεις της υπέρ των πολιτικών συγκλίσεων κατά τρόπο που αρκετοί θεωρούν ότι παίρνει εμμέσως, πλην σαφώς θέση και για το πώς πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον και ανοίγει, πονηρά, τη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Καθώς μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση, την οποία καθημερινώς κλιμακώνει, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, διεκδικώντας την αυτοδυναμία της Ν.Δ., η πρώην υπουργός με το περίγραμμα των δηλώσεών της διαφοροποιείται από αυτή τη στρατηγική και εν τέλει επιχειρεί το «κλάδεμά» της.

«Δεν υπάρχει τώρα»

Η κυρία Μπακογιάννη σπεύδει, πάντως, να σημειώσει ότι «σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει», αλλά έχει ενδιαφέρον πως επιρρίπτει τις ευθύνες για το ναυάγιο των σχετικών διεργασιών το 2015 στον κ. Τσίπρα και όχι στη Νέα Δημοκρατία. «Οταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει ένα τρίτο Μνημόνιο, για το οποίο εμείς ήμασταν απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι ξεκίνησε μετά τη βαρουφακειάδα.

Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την κρίση, θα το κάνουμε» είπε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε ότι στην πρόταση Μεϊμαράκη για συνεργασία «η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν, πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, παρόλο που του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και, δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝ.ΕΛ. Και τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού».

«Εμείς εκείνη τη στιγμή τείναμε χείρα φιλίας…» πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη, θυμίζοντας με νόημα ότι η ίδια είχε ψηφίσει και το πρώτο Μνημόνιο, καθώς «έλεγα ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση…».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα