Βέτο Τραμπ για την απεμπλοκή των ΗΠΑ από την Υεμένη!

Το δεύτερο βέτο της προεδρίας του άσκησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτό), προκειμένου να εμποδίσει την εφαρμογή ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου……που αξίωνε η Ουάσινγκτον να πάψει να προσφέρει υποστήριξη στη στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί από το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη.

Η απόφαση, που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, επικυρώθηκε και από τη Γερουσία με τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών τον περασμένο μήνα. Η άσκηση του βέτο από τον Τραμπ ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι η στρατηγική συμμαχία με το Ριάντ πρέπει να εξακολουθήσει να ισχύει, παρά την εμπλοκή του βασιλείου στην καταστροφική σύρραξη στην Υεμένη -τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου-, αλλά και τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για μια «ανώφελη» και «επικίνδυνη» απόπειρα να «αποδυναμωθούν οι εξουσίες που μου παραχωρούνται από το Σύνταγμα» των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να «θέσει σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών πολιτών και γενναίων στελεχών των ενόπλων δυνάμεών μας, σήμερα όσο και στο μέλλον». Με δεδομένες τις ισορροπίες ισχύος στο αμερικανικό Κογκρέσο, το βέτο του Τραμπ δεν αναμένεται να ανατραπεί, παρά τις προσπάθειες των Δημοκρατικών αλλά και αρκετών Ρεπουμπλικανών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα