Ο… φασίστας που έγινε σύντροφος του Αλέξη

Τι άλλαξε από τις εκλογές του 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειαζε» τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής ΜακεδονίαςΘα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ακόμα μία -από τις πολλές- θεαματική κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος για τον ξαφνικό «έρωτα» του πρωθυπουργού για τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος όμως, την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου και «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, η Κουμουνδούρου είχε δώσει αρχικά το χρίσμα του υποψηφίου στον κ. Καρυπίδη, ωστόσο ξέσπασαν μεγάλες αντιδράσεις με αφορμή αναρτήσεις του που θεωρήθηκαν φιλικές προς τη Χρυσή Αυγή και «αντισημιτικές», προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση εβραϊκών οργανώσεων του εξωτερικού.
Με αυτά και με εκείνα, το κλίμα για τον τότε υποψήφιο και νυν περιφερειάρχη βάρυνε αφόρητα στον ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας να τον «αδειάσει» άγρια, αποσύροντας τη στήριξη στο πρόσωπό του. Ο κ. Καρυπίδης, όμως, επέμεινε και κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, κερδίζοντας τελικά τις εκλογές.

Η δημοφιλία του, άλλωστε, ήταν ο λόγος που ανάγκασε εν τέλει τον πρωθυπουργό να τον στηρίξει στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου (χωρίς… αστερίσκους αυτή τη φορά), «διαγράφοντας» τις κατηγορίες του «εθνικιστή» και του «αντισημίτη», με τις οποίες τον «στόλιζαν» στην Κουμουνδούρου, μήπως έτσι καταγραφεί καμιά «επιτυχία» στις εκλογές…

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, «έσταζε μέλι» στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελβεντό. «Ηταν πολλές οι στιγμές που τον είδα απρόσκλητο έξω από το γραφείο μου να θέλει να μπει μέσα χωρίς να έχει ραντεβού.

Και, βεβαίως, πολλές ήταν οι φορές που δεν μπορούσα να του αρνηθώ πράγματα που δεν θα του έδινα αν δεν τα διεκδικούσε με τόσο πάθος.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αγαπάει τον τόπο του πάνω απ’ όλα και έχει καταφέρει πάρα πολλά για τον τόπο του. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας θα του το αναγνωρίσουν στις κάλπες που έρχονται και θα του ανανεώσουν τη λαϊκή εντολή» είπε ο κ. Τσίπρας για τον ίδιο άνθρωπο τον οποίο το 2014 πέταξε έξω από τα ψηφοδέλτια ως «ακραίο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα