Επίθεση αναρχικών στο ξέφραγο Εφετείο

Σε εξέλιξη δίκη για φόνο Πακιστανού

Ξέφραγο αμπέλι φαίνεται ότι είναι και το Εφετείο Αθηνών. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το «ντου» που έκανε χθες ομάδα αντιεξουσιαστών, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν το 2013. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιεξουσιαστές καταφέρνουν να μπουν στο κτίριο του Εφετείου, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο άλλη ομάδα είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τον 7ο όροφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι μέχρι την είσοδο της δικαστικής αίθουσας.

Συνθήματα

Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια. Μάλιστα, στον χώρο βρίσκονταν τη στιγμή της εισβολής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να απωθήσουν τους αναρχικούς. Τελικά, οι εισβολείς αποχώρησαν από το κτίριο.

Η δίκη στο ΜΟΔ συνεχίστηκε χθες με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για το έγκλημα σε βάρος του 27χρονου Λουκμάν, Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο περίπου 30 αντιεξουσιαστές είχαν εισβάλει στο Εφετείο και είχαν φτάσει έως τον 7ο όροφο του κτιρίου, πετώντας φέιγ βολάν. Τότε, την ευθύνη για το «ντου» είχε αναλάβει η ομάδα «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Σπύρο Χριστοδούλου».