Η ψυχή της παράταξης

Η δημοσιογραφία δεν είναι υποπόδιο της εξουσίας, αλλά η ασπίδα της αλήθειας, που προστατεύει τον λαό και το έθνος από την αυθαιρεσία της εξουσίας. Η «δημοκρατία» έχει κατηγορηθεί και από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από φορείς της ήσσονος αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις της και τη σθεναρή στάση της στα εθνικά και τα κοινωνικά ζητήματα. Η αλήθεια είναι ανεπιθύμητη «συντροφιά» για όσους οικοδομούν την ισχύ τους πάνω στα ψέματα και στην αδικία.

Οι επιθέσεις
των κομμάτων δεν μας κάμπτουν. Κάθε ανακοίνωση κόμματος εναντίον της «δημοκρατίας» αποτελεί για εμάς τίτλο τιμής, αφού γνωρίζουμε την υψηλή ποιότητα της δημοσιογραφίας που ασκούμε και -πάνω απ' όλα- την ακρίβεια όσων δημοσιεύουμε.

Η Ν.Δ.
κατηγόρησε τη «δημοκρατία» για fake news (ψευδείς ειδήσεις). Αφορμή για την επίθεση στάθηκε το πρωτοσέλιδό μας, όπου δέσποζε η είδηση ότι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. δεν ψήφισαν την πρόταση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Την ίδια στιγμή που μας κατηγορούσαν για δημοσίευση fake news επιβεβαίωναν όσα γράψαμε: Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. όντως απείχαν από τη διαδικασία και δεν ψήφισαν! Τελικά, η Ν.Δ. έχει μια παράδοξη αντίληψη για τα fake news - μπορεί να είναι ειδήσεις που ισχύουν, αλλά δεν... είναι αυτό που νομίζουμε. Σκεπτικό για ανέκδοτα...

Και η
κυρία Μπακογιάννη κατηγόρησε τη «δημοκρατία» μας. Χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τη δημοσίευση όσων εκείνη είπε για τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιαζόταν το 2015. «Προβοκάτσια», προφανώς, θεωρεί η κυρία Μπακογιάννη το γεγονός ότι δημοσιεύουμε όσα λέει, εξηγώντας στους αναγνώστες μας το υπόβαθρο των δηλώσεών της.

Τη συζήτηση
για τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ δεν την άνοιξε η «δημοκρατία», αλλά η Νέα Δημοκρατία. Η κυρία Μπακογιάννη έκανε την εισαγωγική «αποκάλυψη» και τα υπόλοιπα στελέχη, που προβαίνουν σε δηλώσεις επί δηλώσεων για το θέμα, προλειαίνουν επικοινωνιακά το «έδαφος» για μια τέτοια εξέλιξη.

Φυσικά,
η «δημοκρατία» επιμένει μέχρι κεραίας σε όσα γράφει για την επιθυμία των ξένων να συγκυβερνήσουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κι ας δυσφορεί η αποτυχούσα ως πολιτική αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Οι Γερμανοί, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάψει να εκφράζονται υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού» εξουσίας στην Ελλάδα -κατά τα δικά τους ειωθότα-, ώστε να περνούν ευκολότερα οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές.

Να τελειώνουμε
κάποια στιγμή με τα ψέματα. Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις εσφαλμένες επιλογές της θυμίζει σε πολλά σημεία το Ποτάμι, ένα απαξιωμένο κόμμα του οποίου η επιρροή και τα ποσοστά εξαϋλώνονται.

Η Ν.Δ.
βαδίζει σε έναν δρόμο ολισθηρό, όπου το ένα πολιτικό και επικοινωνιακό λάθος διαδέχεται το άλλο (όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους καλλιτέχνες). Με τη σημερινή άθλια κυβέρνηση, η Ν.Δ. θα έπρεπε είτε να είναι ήδη κυβέρνηση είτε να καλπάζει είκοσι μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ - όχι να αγκομαχά δημοσκοπικά. Η ηγετική ομάδα του κόμματος κάνει διαρκώς πολιτικά δώρα στον ΣΥΡΙΖΑ - και ευθυνόμαστε εμείς που τα επισημαίνουμε!

Να τελειώνουν,
λοιπόν, η... πλάκα και η προπαγάνδα: Η «δημοκρατία» είναι η ψυχή της παράταξης. Εκφράζει όσα απασχολούν τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, στην αγορά. Η ηγετική και επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ., αν δεν το κατανοεί αυτό, ας κάνει μια βόλτα να το διαπιστώσει, αλλά σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον...

Αυτή είναι
η ευθύνη μας: Να χτυπάμε τα «καμπανάκια» έγκαιρα. Να προειδοποιούμε μήπως αλλάξει η ρότα. Αν αυτό δεν συμβεί, γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα δικαιωθούμε. Ομως, δεν έχουμε την πρόθεση να γίνουμε «μετά Χριστόν προφήτες».

Κύριε Μητσοτάκη
, κοιτάξτε επιτέλους την αλήθεια κατάματα. Δεν είναι στραβός ο γιαλός...