Παριστάνει και τον εθνικό ευεργέτη ο «άσπιλος» Μαρινάκης

Τι είπε για τις μεταπτώσεις στη σχέση του με την κυβέρνηση, για το δάνειο που δεν έδωσε στον Καλογρίτσα και για τον ΚόκκαληΜε ύφος… εθνικού ευεργέτη ο Β. Μαρινάκης προσπάθησε να εμφανιστεί άσπιλος και αμόλυντος όσον αφορά τη διείσδυσή του στα μέσα ενημέρωσης, τις δικαστικές εκκρεμότητες και τις λοιπές δραστηριότητές του, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξή του (στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου), που δόθηκε συμπτωματικά (;) μόλις 24 ώρες μετά την οριστική παραπομπή του σε δίκη για τα στημένα παιχνίδια με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ο κ. Μαρινάκης χρησιμοποίησε μάλιστα δραματικούς τόνους προκειμένου να συγκινήσει, λέγοντας ότι «έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση αυτή όσο κανείς άλλος Ελληνας πολίτης». Ο επιχειρηματίας, που ακούγεται σαν να… διαβάζει αυτά που λέει, υποστήριξε επίσης ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο των ΜΜΕ αγοράζοντας μαζικά επειδή ήθελε να σώσει ιστορικά δημοσιογραφικά έντυπα («Τα Νέα» και «Το Βήμα») για να μην πέσουν στα χέρια ξένων.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, κατά του πρωθυπουργού και του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, όσο και κατά των Σωκράτη και Πέτρου Κόκκαλη, του Δημήτρη Μελισσανίδη και του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα με σαφείς υπόνοιες για διαπλοκή του Μαξίμου με επιχειρηματίες.

Η χάρη

«Στο Μαξίμου μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα επιχειρηματίες» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε ο ίδιος με τον νυν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής την περίοδο του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. «Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς, που την ήθελε και ο πρωθυπουργός. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Οπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω, υπό τη μορφή δανείου, το ποσό των 20.500.000 ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει».

Συνεχίζοντας περιέγραψε μια πολύ καλή σχέση με το Μαξίμου έως το 2016, που αμέσως μετά χάλασε εξηγώντας το γιατί. «Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα. Τι έγινε έπειτα από αυτό; Οταν συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός ούτε φερέφωνο, είμαι πάντα εγώ. Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης ούτε μπροστινός ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, καθένας κάνει τις επιλογές του» είπε.

Ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε για τον Σωκράτη Κόκκαλη, για τον οποίο είπε ότι το μοναδικό κοινό στοιχείο ήταν η διαδοχή στην ηγεσία του Ολυμπιακού. «Εγώ ούτε γιγαντώθηκα επιχειρηματικά μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΠΑΕ, γιατί εγώ δεν διαπλέχθηκα με το Δημόσιο. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό, έχουν να κάνουν με κολοσσούς στο εξωτερικό» ανέφερε. Μίλησε, επίσης, για «σφιχταγκάλιασμα του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Δ. Μελισσανίδη μέσω της Ιντραλότ και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο ενεπλάκη η Ιντρακάτ του κ. Κόκκαλη», ενώ αντιμετώπισε με ειρωνική διάθεση τον γιο του Πέτρο. «Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης για να έχει ένα αντικείμενο να ασχολείται στην καθημερινότητα, γιατί είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις, όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε πίσω του 7.000.000 χρέη που καλύψαμε». Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη συμμετοχή του Π. Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Λογικό ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, δουλειές έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνει και στηρίζει τον πατέρα του στις δουλειές που κάνει. Εχουμε ελευθερία κινήσεων στη δημοκρατία που ζούμε».

—-

Χαρτοπόλεμος Ν.Δ.- Μαξίμου με τον Παππά στο επίκεντρο

Πολιτική θύελλα και σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε μετά τη συνέντευξη του Β. Μαρινάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε με βαριές κατηγορίες τόσο κατά του επιχειρηματία όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζοντας τις δύο πλευρές να κινούνται από κοινού σε αγαστή συνεργασία με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η Ν.Δ. καλεί τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά να απαντήσουν αν ισχύουν όσα τούς καταλόγισε ο επιχειρηματίας.

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια» ήταν η πρώτη κυβερνητική αντίδραση, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι «ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης και κατηγορούμενος “βγαίνει μπροστά” ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα “στημένα”».

Ερευνάται

Στην ίδια ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, ενώ σχετικά με την αποστροφή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία εναντίον του» σχολίασε: «Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά, μετά τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη, γιατί προηγείται η δήθεν “σκευωρία” της Novartis».

«Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης; Ναι ή όχι;» διερωτάται η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Μαρινάκης, που επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα (σ.σ.: χθες) σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς τού μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20.500.000 ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου».

Μπαράζ

Στη συνέχεια ακολούθησε γαϊτανάκι ανακοινώσεων, με πηγές του Μαξίμου να αναφέρουν ότι «το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών Βαγγέλη Μαρινάκη έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του».

Η Πειραιώς, με τη σειρά της, απάντησε κάνοντας λόγο για ένοχη σιωπή των κυρίων Τσίπρα και Παππά. 

«Το Μέγαρο Μαξίμου, που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί, εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους» σχολίασε.

—-

Γλέντι στο twitter: «Διάβαζε τις απαντήσεις»

Πάρτι στήθηκε στο twitter για τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ήταν στημένη σε σημείο που να βγάζει μάτι και κάποιους άλλους να υπονοούν ότι ο επιχειρηματίας διάβαζε τις απαντήσεις.

Σε κάποια σχόλιά τους οι «φανατικοί» του twitter, τους οποίους βεβαίως καθήλωσε η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, γράφουν: «Δεν έχει ευφράδεια ο Μαρινάκης; Ολόκληρο Harvard τον εκτίμησε, άπλυτοι συριζομαδούροι», «Οταν πας για συνέντευξη και πέφτουν τα SOS», «Βαγγέλη πάμε από την αρχή: ΒΟΥ+Α= ΒΑ».

«Φθήνια»

Ορισμένοι άλλοι αναφέρθηκαν στη χορηγία του κ. Μαρινάκη στη Νέα Δημοκρατία: «2 air condition και 3 υπολογιστές λέει ο Μαρινάκης ότι έκανε μόνο δώρο-χορηγία στη Νέα Δημοκρατία και αυτά δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Από πού ψωνίζεις, ρε συ Βαγγέλα, ηλεκτρονικά και στα δίνουν τόσο φθηνά;». 

Οι σχολιαστές κατέληξαν με μηνύματα του στιλ «… ρεσιτάλ ερμηνείας» και «όταν είσαι ο Μαρινάκης και είσαι σίγουρος ότι θα σκίσεις σε στημένη συνέντευξη».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα