Ποιες καταθέσεις «έκαψαν» τον Λυκουρέζο

Συνελήφθη ο ποινικολόγος και ανακρίνεται σήμερα για εκβιασμούς και σχέσεις με τη «μαφία του Κορυδαλλού»Tο κατώφλι του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου θα περάσει σήμερα, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου για την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού», ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά τη σύλληψή του χθες, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου. Ενταλμα με τις ίδιες κατηγορίες εκδόθηκε και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, καθώς και οι δύο φέρεται ότι εμπλέκονται στο γαϊτανάκι των εκβιασμών που είχε στηθεί με πρωταγωνιστές Αλβανούς βαρυποινίτες. 

Τον ασκό του Αιόλου στην πολύκροτη υπόθεση της «Κόζα Νόστρα των φυλακών», που οδήγησε τον δικαστικό λειτουργό στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, φέρεται ότι άνοιξαν οι καταθέσεις μαρτύρων και οι συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων. 

Ηδη είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που φέρεται ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Κλοντιάν Λεκοτσάι, και η δικηγόρος Χρύσα Κουγιουμτζή. 

Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν εν μέση οδό τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, μόλις βγήκε από γνωστό εστιατόριο στην οδό Πανεπιστημίου. Ο 85χρονος ποινικολόγος οδηγήθηκε στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου πέρασε τη νύχτα. Σύμφωνα με στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται ότι είχε ζητήσει, παρουσία του συγκατηγορουμένου του Θεόδωρου Παναγόπουλου, από τον αδικοχαμένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να τους μεταφέρει το ποσό των 2.000.000 ευρώ από τον τότε εντολέα του, Αριστείδη Φλώρο, δήθεν για να μην παραστεί ο συνάδελφός τους Γιώργος Αντωνόπουλος ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη του κρατουμένου για την υπόθεση της Energa, που κατηγορούνταν ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του το 2014. 

Ακόμα, φέρεται ότι είχε πει πως το επίμαχο ποσό θα είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρουν τις επιβαρυντικές για τον Φλώρο καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί, που κατηγορούνταν ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται ότι είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές».

—-

Οι διάλογοι Λεκοτσάι για τον «κύριο Αλέξανδρο»

Στον πρωτοκλασάτο δικηγόρο της Αθήνας Αλέξανδρο Λυκουρέζο αναφέρεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες του και ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας του Κορυδαλλού Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Σε διάλογο του πρωτεργάτη του κυκλώματος με τον Γιώργο Αντωνόπουλο φέρεται ότι του λέει να ζητήσει χρήματα από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο για τη μεταφορά νεκρού κρατουμένου στην Αλβανία.

– Αρχηγός μαφίας: Πες το και στον κ. Αλέξανδρο (σ.σ.: Λυκουρέζος).

– Γ. Αντωνόπουλος: Εντάξει.

– Αρχηγός μαφίας: Πες ότι είναι δύο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο.

– Γ. Αντωνόπουλος: Θα του το πω, θα του το πω.

–Αρχηγός μαφίας: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο. Και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο να φύγει και αυτός. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια… ξέρεις εσύ.

Σε άλλον διάλογό του με τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο ο αρχηγός της μαφίας του Κορυδαλλού μιλά ανοιχτά για ποσό 2.000.000 ευρώ που «έχει ανάγκη», όπως λέει, ο γνωστός δικηγόρος.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα