«Ναι» στις άρσεις ασυλίας για Λοβέρδο – Σαλμά

Ανεβαίνει το θερμόμετρο σήμερα στη Βουλή! Αρνητική εισήγηση για Καμμένο – ΠολάκηΕμπόλεμη ζώνη θυμίζει σήμερα η Βουλή, όπου συζητούνται οι άρσεις ασυλίας των Λοβέρδου και Σαλμά, με εκείνες των Πολάκη και Καμμένου να παραπέμπονται τελικώς στις ελληνικές καλένδες. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis τίθεται στη βάσανο της Ολομέλειας, με την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας να εισηγείται θετικά, ύστερα και από δικό του αίτημα. 

Η Επιτροπή εισηγήθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας και του Μάριου Σαλμά για τη γνωστή υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρεται ότι έκανε σε διαγνωστικό κέντρο συγγενικών του προσώπων. Και ο κ. Σαλμάς επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ζητήσει σήμερα την άρση της ασυλίας του.

Την ίδια ώρα, σάλος προκλήθηκε με την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής για τους Παύλο Πολάκη και Πάνο Καμμένο, οι οποίοι αμφότεροι ζήτησαν να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών. «Είναι φθηνός αντιπερισπασμός» δήλωσε ο κ. Πολάκης, ζητώντας να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του, ύστερα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν είναι δυνατόν να πιάνεις τον κλέφτη με τη γίδα στην πλάτη και αυτός να φωνάζει και να καταθέτει μήνυση» είπε σε δημοσιογράφους. Ομοίως, ο Πάνος Καμμένος, με υπόμνημά του στην Επιτροπή, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του ύστερα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης. Η επιλογή τους να χρησιμοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 86, το οποίο πολλάκις έχουν χαρακτηρίσει «κατάπτυστο», προκάλεσε την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε πως οι «δύο» κρύβονται πίσω από την ασυλία τους.

Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Τάσου Κουράκη στην κριτική, ο οποίος υποστήριξε πως η δυνατότητα δίωξης για τους Καμμένο και Πολάκη μένει ανοιχτή. Σημειώνεται πως ο μόνος τρόπος για να υπάρξει πλέον δίωξη για τους δύο άνδρες είναι να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή, κάτι που προφανώς δεν είθισται σε υποθέσεις πολιτικών διενέξεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα