Εκκένωσαν δύο κτίρια υπό κατάληψη (από Σύρους και ΛΟΑΤΚΙ) στα Εξάρχεια

Δεύτερο «ντου» επιχείρησαν χθες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί στην καρδιά των Εξαρχείων

Δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ εκκένωσαν διαδοχικά δύο κτίρια που είχαν καταληφθεί από μετανάστες και αλληλέγγυους στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής και Μπουμπουλίνας.

Στο πρώτο είχαν κάνει κατάληψη πρόσφυγες από τη Συρία με τις οικογένειές τους και οι δυνάμεις έβγαλαν από μέσα συνολικά 68 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με «κλούβες» στη ΓΑΔΑ για να καταγραφούν. Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος μετά το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης έβαλε αμέσως εργάτες για να το θωρακίσουν.

Το δεύτερο κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και είχε καταληφθεί από Ευρωπαίους που φέρεται ότι ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Στο εσωτερικό του οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια Γερμανίδα και μια Ιταλίδα για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά τις έρευνες ανακάλυψαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καπνογόνα, σφεντόνες και μεταλλικά σφαιρίδια. Στο μεταξύ, σε παράλληλη επιχείρηση άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν χθες ένα μικρό εργαστήριο παρασκευής υδροπονικής κάνναβης αλλά και αποθήκη ναρκωτικών σε διαμέρισμα στον Λόφο του Στρέφη.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τη δράση ενός 52χρονου, παλιού «γνώριμου» των Αρχών, ο οποίος διακινούσε ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί της Δίωξης σε συνεργασία με δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στο διαμέρισμα αλλά και στο υπόγειο τις πολυκατοικίας ανακαλύπτοντας ποσότητες ναρκωτικών και το μικρό εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε ο 52χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,4 κιλού, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 35 γραμμαρίων, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, εννέα χαρτάκια εμποτισμένα με LSD και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.