Notre Dame: Απατεώνες πουλάνε «ιερά κάρβουνα»

Notre Dame: Απατεώνες πουλάνε «ιερά κάρβουνα»Από την
Ελενα Στάθου -Ελευθερόγλου

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ήδη οι δωρεές για την αναστήλωσή της από όλο τον κόσμο έχουν ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ! Oπως έγινε χθες γνωστό, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν σκοπεύει να διορίσει τον πρέσβη Στανισλάς ντε Λαμπουλέ αρμόδιο πρέσβη για τη διεθνή πτυχή της ανοικοδόμησης της Notre Dame.

Την ίδια ώρα πάντως, κατά πληροφορίες, εμφανίστηκαν και οι πρώτες προσπάθειες «αρπαχτής», καθώς ήδη εντοπίστηκαν κρούσματα εξαπάτησης Γάλλων και ξένων πολιτών από επιτήδειους που επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα με αφορμή την αναστήλωση του καθεδρικού ναού.

Δεν άργησαν να εμφανιστούν και στο διαδίκτυο απατεώνες που πουλούσαν από στάχτη και καμμένα αντικείμενα (;) από την Παναγία των Παρισίων έως και μπλουζάκια. Το ίδρυμα για την προστασία της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που έστησε πρώτο ένα διαδικτυακό σύστημα δωρεών, με ανακοίνωσή του καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πού καταθέτουν λεφτά, ενώ δημοφιλής πλατφόρμα αγοραπωλησιών «κατέβασε» τα αντικείμενα μετά τις αντιδράσεις.

Παράλληλα, τόσο η Εκκλησία όσο και η Πολιτεία αναζητούν τρόπους για να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Notre Dame κατά την περίοδο που θα εκτελούνται τα έργα. Ο εφημέριος του ναού Πατρίκ Σοβέ ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ανέγερσης ενός ξύλινου ναού στον περίβολο του μνημείου, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη πρόταση έχει και τη στήριξη της δημάρχου του Παρισιού Ανί Ινταλγκό.

Στο μεταξύ, χθες η εταιρία Europe Echafaudage, που κατασκευάζει σκαλωσιές και διεξήγε εργασίες στη Notre Dame, ανακοίνωσε ότι μια κάμερα μπορεί να περιέχει ζωτικής σημασίας στοιχεία για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Εικόνες από την κάμερα, η οποία είχε τοποθετηθεί στο βόρειο κωδωνοστάσιο και βρίσκεται τώρα στα χέρια των ερευνητών, δείχνουν πως ο πρώτος καπνός βγαίνει από τη βάση του 90μετρου βέλους που κατέρρευσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα