Δεν έβγαλε «λαβράκι» η έκθεση του Μούλερ

Καμία συνεργασία Τραμπ και ΜόσχαςΔημοσιεύτηκε χθες η πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την ενδεχόμενη παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η έκθεση των 448 σελίδων είχε υποστεί σημαντικές και ουσιαστικές περικοπές λόγω των ευαίσθητων πληροφοριών που περιέχει.

Στις 24 Μαρτίου είχε δοθεί στη δημοσιότητα μια τετρασέλιδη περίληψη της έκθεσης -διά χειρός του υπουργού Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ- από την οποία προέκυπτε πως, σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της Ρωσίας, ούτε ο πρόεδρος Τραμπ ούτε στελέχη του επιτελείου του συνεργάστηκαν με τη Μόσχα. Αναφορικά με την ενδεχόμενη παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης από τον Αμερικανό πρόεδρο, η έκθεση δεν προσέφερε επαρκείς αποδείξεις, χωρίς ωστόσο να απαλλάσσει τον Τραμπ.

Τα στοιχεία

Δύο ώρες προτού η έκθεση σταλεί στο Κογκρέσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε μια συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία επανέλαβε επί της ουσίας όσα ανέφερε στην περίληψή του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν να διώξει τον Μούλερ, τον Ιούνιο του 2017. Ο ΜακΓκαν ωστόσο αρνήθηκε, όπως προκύπτει από την έκθεση.

Ωστόσο, ο ειδικός ανακριτής στην έκθεσή του αναφέρει ότι «πολλές από τις δηλώσεις Τραμπ θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσπάθειες παρακώλυσης της Δικαιοσύνης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων κλήτευσε τον Μούλερ για να καταθέσει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής μέχρι τις 23 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα