Προτεραιότητα η ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η Ανω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον»……για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες τον χρόνο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ορφανός, κατά τη συνάντησή του με κατοίκους της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας.

Στον σχεδιασμό του κ. Ορφανού περιλαμβάνεται η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης (τα περισσότερα βρίσκονται στη Γ’ Κοινότητα, όπως ο Αγιος Νικόλαος ο Ορφανός και ο Οσιος Δαυίδ), οι οποίες θα ξεκινούν από την παραλία και θα καταλήγουν στην Ανω Πόλη.

Παράλληλα, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στα Καστρόπληκτα, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα καταδειχθεί ποια από τα συγκεκριμένα ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν και ποια να κατευθυνθούν σε άλλες χρήσεις (π.χ., δημιουργία πάρκων). Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ακόμα την πρόθεσή του για δημιουργία ελεύθερων χώρων στην Ανω Πόλη.

«Ερχόμασταν εδώ εκδρομή με το δημοτικό σχολείο και περπατούσαμε πάνω στα τείχη. Αισθάνομαι όμορφα που είμαι εδώ, ωστόσο δεν αισθάνομαι όμορφα με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Ανω Πόλη. Πρέπει να αναδείξουμε τα μνημεία και η Γ’ Κοινότητα έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά πράγματα στον τομέα αυτό» υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα