Ρεκόρ κερδών και επενδύσεις για τα Public

Ρεκόρ σε επίπεδο κερδοφορίας, πωλήσεων και επισκέψεων -φυσικών και διαδικτυακών- σημείωσε φέτος……η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Public, μέλος του Ομίλου Olympia, ετοιμάζοντας επενδύσεις 4.500.000 ευρώ για το 2019. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας σε Ελλάδα και Κύπρο αυξήθηκε κατά 6,4% το 2018 (256.400.000 ευρώ, έναντι 241.000.000 ευρώ το 2017), ενώ η λειτουργική κερδοφορία προ φόρων και τόκων κατέγραψε άνοδο της τάξης των 5.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2017, φτάνοντας τα 9.100.000 ευρώ.

Με ιδιαίτερα ανοδικούς ρυθμούς ξεκίνησε και το 2019 για την ελληνική αλυσίδα, όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Καλογεράκης.

Ο στόχος

Ξεκαθάρισε ότι στόχος δεν είναι τόσο η επέκταση του δικτύου, με το άνοιγμα πολλών νέων καταστημάτων, όσο η στέγαση ορισμένων εκ των υπαρχόντων καταστημάτων (όπως του Golden Hall και της Ν. Ερυθραίας) σε μεγαλύτερους χώρους.
Ο κ. Καλογεράκης τόνισε επίσης ότι η εταιρία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στις δύο κατηγορίες που δραστηριοποιείται (τεχνολογία και πολιτισμός/ψυχαγωγία), σημειώνοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να εισέλθει κάποια στιγμή στην αγορά των λευκών συσκευών. Σύμφωνα με τα ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 2018 στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, η Public ενίσχυσε τα μερίδιά της στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στις κατηγορίες των βιβλίων, μουσικής, ταινιών, gaming, αξεσουάρ κινητών και gadgets.

Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα